Tko je srpski košarkaš Sava Lešić: Voli provocirati s tri prsta, ima hrvatsku putovnicu

Tko je srpski košarkaš Sava Lešić: Voli provocirati s tri prsta, ima hrvatsku putovnicu

U košarkaškim krugovima ovih dana prašinu je podigao Sava Lešić, 34-godišnji srpski košarkaš koji se našao u središtu međunacionalnog incidenta u okolici Knina.

Lešić je došao s obitelji na ljetni odmor u grad u kojem je rođen 23. veljače 1988. godine, a jedno prepucavanje na cesti Šibenik-Knin preraslo je u fizički okršaj njegove obitelji i obitelji jednog hrvatskog policajca. Najdeblji kraj izvukao je 27-godišnji hrvatski državljanin, a Šibensko-kninska policija podnijela je prijave, uključujući i onu protiv Lešića koja je bila prekršajne prirode i odnosila se na remećenje javnog reda i mira, javlja Direktno.

Tako je preko noći jedan prosječni srpski košarkaš postao “zvijezda” u regionalnim medijima.

Sava Lešić trenutno igra za Borac iz Čačka, a u dosadašnjoj karijeri nosio je dres mnogih drugih klubova. Osim Partizana i Crvene zvezde, nastupao je i za Vizuru, Superfund, Radnički Kragujevac, ruski Himki, Union Olimpiju, talijansku Reggianu, Igokeu, FMP, a imao je epizode i u Njemačkoj i Iranu, piše Gol.hr.

Osim po košarkaškim vještinama, Lešić je poznat i po situacijama izvan parketa.

Tako je jednom prilikom na utakmici ABA lige u Splitu Lešić provocirao publiku s tri prsta, nakon čega su uslijedile salve uvrede i pljuvanja s tribina pa se situacija smirila.

U srpskim medijima poznat Lešić je poznat kao “veliki Srbin”, neki ističu i njegov nadimak “Patriot”, a ima i onih koji su mu zamjerili što je za svoje osobne potrebe uzeo i hrvatsku putovnicu.

Foto: Facebook