TOČNO U 16 SATI: Prosvjed protiv klijentelističkog Milana Bandića koji guši Zagreb

TOČNO U 16 SATI: Prosvjed protiv klijentelističkog Milana Bandića koji guši Zagreb

U 16 sati na središnjem zagrebačkom trgu održat će se još jedan prosvjed protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. On je ranije danas odbio odgovarati na pitanja novinara o njegovim nekretninama, a za prosvjed koji organiziraju udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad rekao je kako je to njihovo demokratsko pravo i poručio da dok neki “fućkaju, neki delaju”.

“Demokratsko je pravo prosvjednika da prosvjeduju, a demokratsko pravo gradonačelnika da radi”, rekao je gradonačelnik Bandić odgovarajući na pitanja novinara na Cvjetnom trgu, gdje je udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) organizirala obilježavanje Svjetskog dan borbe protiv raka (World Cancer Day).

Prosvjed možete pratiti i u našem programu na OVOM LINKU.

Bandić je odbio komentirati “slučaj stan”, istaknuvši kako je to pitanje koje novinari mogu postaviti Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. “Ako vam je netko dao nalog da radite spin s gradonačelnikom, to sa mnom nemojte činiti”, dodao je.

Razgovarate s čovjekom koji je 29 godina na nogama hrvatske politike, koji radi odgovorno svoj posao”, kazao je gradonačelnik. Novinare je pohvalio jer “promovirate ono što dobro radimo i što istaknete ono što loše radimo. To je nama poruka, i meni i mom timu, da radimo još bolje i više. A uvijek neki prosvjeduju i fućkaju a neki delaju, i tako će biti i ubuduće”, poručio je.

Udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad danas popodne organiziraju prosvjed protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića pod nazivom “Dosta je!. Prosvjed organiziraju protiv, kako ističu, klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina