Nelogični Miro Kovač: O Plenkoviću ne misli ništa dobro, ali ne bi rušio njegovu Vladu i koaliciju s Pupovcem i HNS-om

Nelogični Miro Kovač: O Plenkoviću ne misli ništa dobro, ali ne bi rušio njegovu Vladu i koaliciju s Pupovcem i HNS-om

Plenkovićev izazivač  Miro Kovač snažno je kritizirao  Andreja Plenkovića listu ustvrdivši da bi za HDZ  bilo najbolje da se aktualni premijer uopće ne kandidira za predsjednika stranke. Kovač je uglavnom  kritizirao Plenkovića, ali se nije previše izjašnjavao o aktualnim političkim prijeporima kao što su  imovinske kartice političara ili koruptivne radnje Milana Bandića. Zanimljivo je da  o Plenkoviću ne misli ništa dobro, ali svejedno  ne bi rušio njegovu Vlada u ako  bude izabran za predsjednika HDZ-a.

” Nema rušenja Vlade! To smo Penava, Stier i ja već više puta naglasili. Uostalom, imali smo negativno iskustvo s rušenjem vlastite Vlade 2016. To se ne smije i neće ponoviti. Svi projekti u općinama, gradovima i županijama koje financira vlada moraju ići dalje”,  rekao je Miro Kovač u intervjuu Večernjem listu.

S obzirom na ono što se događalo među vama, imate li uopće neku komunikaciju s Plenkovićem?

Trenutačno nemam, ali pretpostavljam da će se komunikacija razviti tijekom sučeljavanja. Žao mi je što smo u zadnje tri i pol godine imali samo dva razgovora, iako sam sve do lipnja 2018. bio međunarodni tajnik stranke. Sastali smo se u listopadu 2016. kada mi je gospodin Plenković priopćio da više neću biti u Vladi i u travnju 2019. kada se zaključivala lista za Europski parlament, s tim da mi ni danas nije jasno zašto sam bio pozvan na taj razgovor.

O Milijanu Brkiću Vasi postoje dvije teorije, da je njegov nekadašnji utjecaj u stranci uvelike smanjen te druga da će on i sada biti presudan. Može se čuti i da je on u dogovoru s vašom grupacijom, ali da zapravo sjedi na dvije stolice. Poruka Brkiću?

Nisu mi potrebni posrednici ni javna glasila da bih komunicirao s gospodinom Brkićem. Imamo neposrednu komunikaciju. Gospodin Brkić će sam procijeniti kada će se izjasniti koga će podržati na predstojećim unutarstranačkim izborima. Svi oni koji žele da se HDZ vrati na pobjednički kolosijek, da bude ponovno stranka s okusom i mirisom, dobrodošli su priključiti se opciji za promjene.

Foto: Mario  Strmotić/Hina