Traže smjenu ministra Marića “zato što lagao”: Evo što je on odgovorio

Traže smjenu ministra Marića “zato što  lagao”: Evo što je on odgovorio

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić u četvrtak je odbacio navode iz prijedloga oporbenih zastupnika za njegovom smjenom zbog ljetošnjeg boravka na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i dodao da će se o svemu detaljno očitovati u Hrvatskom saboru, javlja Novi list.

“Osobno odbijam sve navode iz prijedloga o iskazivanju nepovjerenja meni kao ministru financija i potpredsjedniku Vlade”, rekao je Marić u Rovinju i dodao da će – u kvalitetnom očitovanju, koje će prezentirati u Hrvatskom saboru, kad za to dođe trenutak – odbaciti sve tvrdnje koje su, kaže, u potpunosti neutemeljene i pojasniti neke druge stvari.

“Dobro je općenito i zbog javnosti da se određene stvari pojasne pa ću tako iskoristiti priliku u Hrvatskom saboru, u okviru parlamentarne demokracija, i očitovati se”, naveo je Marić u Rovinju gdje je sudjelovao na konferenciji “Izazov promjene”.

Prije toga i Vlada je, u očitovanju Hrvatskome saboru, odbacila navode iz Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja potpredsjedniku Vlade Zdravku Mariću.

Njegov opoziv traže 34 oporbena zastupnika zbog ljetošnjeg boravka na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i, kako tvrde, “laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom”.

Foto: Hina