Troskot brani kolegu koji je podizao desnicu: To je snimljeno na određenom tulumu

Troskot brani kolegu koji je podizao desnicu: To je snimljeno na određenom tulumu

Kandidat Mosta za gradonačelnika Zagreba Zvonimir Troskot branio je danas svog kolegu Danijela Perića, koji je u mladosti podizao desnicu u znak fašističkog pozdrava, a fotografije čega su se pojavile u javnosti.

“Pitanje kad je ta fotografija snimljena, možda je tad imao tad 13-14 godina, na određenom nekom tulumu. Ni ne znam sve te kontekste”, rekao je Troskot pa krenuo u daljnje opravdavanje Perića, inače kandidata Mosta za Vijeće gradske četvrti Stenjevec, javlja N1.

“Sad mu se stavlja ta slika, a slika kad je pomogao našim trudnicama ne pitajući ni za rasu ni za spol niti za ikoga… Išao je u najopasnije dijelove Zagreba za vrijeme potresa pomažući našim ljudima”, dodao je Troskot.

Kaže da apsolutno osuđuje Perićevo podizanje desnice, ali da treba shvatiti da je tad bio jako mlad i da se u međuvremenu promijenio. “Govorimo o mladiću koji ima 14 godina, koji je zagrljen, gdje je ruka… Nije istina da se time on sam hvalio, to sigurno nije. Danijel je osoba koja je najbolji volonter u Republici Hrvatskoj. Ovo je dječačka prošlost, on se ogradio od tih svih stvari. Uvijek je pomagao svima, ljudima svih rasa, i bio na ispomoći”, kazao je Troskot.

Foto: Hina