Nekonvencionalni premijer: Kako je Plenković komentirao izjave svog nezahvalnog pulena Resslera

Nekonvencionalni premijer: Kako je Plenković komentirao izjave svog nezahvalnog pulena Resslera

Premijer Andrej Plenković iz Strasbourga je, gdje predstavlja prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, komentirao aktualnosti iz Hrvatske – trostruko ubojstvo u Splitu, požar u Domu za starije, ali i unutarstaranačke odnose u HDZ-u.

Premijer Andrej Plenković na pitanje kako komentira javnu podršku osumnjičeniku za trostruko ubojstvo u Splitu, je li to poruka nepovjerenja u institucije pravne države i boji li se eskalacije odgovara:

“Ne smije biti anarihije u hrvatskom društvu. Nitko ne može uzimati pravdu i svoje ruke i raditi nešto van zakona. To ne dolazi u obzir. Takve pojave ne smiju biti pojave niti koje se događaju, a kamoli da dobijaju društvenu potporu. Tome moramo reći ne.

To je anarhično ponašanje van okvira pravne države i ne smije biti obrazac ponašanja i neće biti obrazac ponašanja u Republici Hrvatskoj”, rezolutan je bio premijer.

“Oni kriminalci koji se bave trgovinom drogom, dilanjem, uništavanjem života mladih generacija čine ogromnu štetu našem društvu i sve institucije, policija, DORH, socijalne, zdravstvene i obrazovne institucije moraju raditi zajednički na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade u hrvatskom društvu i protiv toga se moramo boriti”, rekao je.

Smatra da je reakcija policije bila brza i da je i ranije provela niz akcija koje su možda prošle ispod radara javnosti i naveo primjer razbijanja jedne narko skupine.

Novinare je zanimalo je li razgovarao s Karlom Resslerom nakon njegove izjave u našem programu da nitko tko je kandidat za šefa HDZ-a nema njegovu bianco podršku.

“Vidjeli smo se samo, dobro izgleda, djeluje mi zadovoljan, pozdravili smo se, večeras imamo susrete pa ćemo razgovarati, ali nikakve rasprave o tome nije bilo.”

 

Foto: Damir Senčar/Hina