Turudić otkrio da je i od njega Josipa Rimac tažila uslugu: Sve je uredno registrirano na porti

Turudić otkrio da je i od njega Josipa Rimac tažila uslugu: Sve je uredno registrirano na porti

Zdravka Mamića u Hrvatskoj nema već 5 godina, a poslije tih godina nisam se družio s njim. Čovjek kad se s nekim upoznaje, ne zna što će s njim biti za 10 godina, rekao je  u emisiji Nedjeljom u 2, urednika i voditelja Aleksandra Stankovića sudac Ivan Turudić

Turudić naglašava kako nikada nije bio član HDZ-a, ali kod nas se HDZ često povezuje s oslobodilačkim ratom i stvaranjem hrvatske države, pa ako je to, kako kaže veza, onda je to veza koja je bila snažna devedesetih godina.

– Bio sam 7 godina sudac prije nego što sam došao za pomoćnika ministra pravosuđa i bio sam predsjednik Općinskog suda u Virovitici. Imao sam sve reference za pomoćnika ministra pravosuđa, istaknuo je.

Na pitanje je li mu Đuro Dečak pomogao da bude pomoćnik ministra pravosuđa, Turudić je rekao kako je netko morao.

– Mjesto pomoćnika ministra je politička funkcija, pokojni general Dečak je bio važna i politički utjecajna osoba u Hrvatskoj istaknuo je.

O slučaju Rimac

Josipa Rimac me zamolila i ja sam je primio na 5 minuta. I to je bilo uredno registrirano na porti. Rimac kao i svaki drugi građanin, rekao je Turudić i dodao kako se ne sjeća što je tražila, ali bilo je požurenje nekog predmeta te joj je rekao kako joj ne može pomoći, javlja HRT.

Kako kaže, to je jedini doticaj s Rimac u sudu.

Sudac Ivan Turudić

O smjeni šefice USKOK-a

Oporba optužuje premijera da je smijenio šeficu USKOK-a jer ga se spominje u predmetu Josipe Rimac.

– Pratio sam odlazak Vanje Marušić koja je izuzetno kvalitetna i stručna tužiteljica. Ima tu nekih stvari na koje nismo saznali odgovore. Vanja Marušić je rekla da je otišla iz osobnih razloga, a Zlata Hrvoj-Šipek je rekla da otišla zbog nekog incidenta koji je napravio njezin vozač. Već tu je došlo do neke diskrepancije, naglasio je Turudić.

O pozdravu “Za dom spremni” 


Na pitanje je li pozdrav “Za dom spremni” kriminaliziran, Turudić je rekao kako je to prekršaj protiv javnog reda i mira te kako je zaštićeni objekt u tim mjerama društvena disciplina. 

– To nisu nadnaravne ideološke vrijednosti, nego obična društvena disciplina, rekao je.

Kaže kako je “Za dom spremni” prekršaj u određenom kontekstu.

O Milanoviću

Turudić naglašava kako je predsjedniku Zoranu Milanoviću propao dan ako nije nekoga izvrijeđao.

– Meni je neprihvatljivo kada ga opravdavaju ljudi kako je on takav karakter. Ne, to je njegov jedini sadržaj. Osim blaćenja ljudi, on nema nikakav drugi sadržaj, istaknuo je.

Dodaje kako se Milanović okomio na njega 2014. stoga što se predstavljao kao visoki izvor iz Vlade, a vremenom je rekao kako se državni udar izvršio „pištoljem na vodu”.

– On ima kompleks taj što nije bio sudionik Domovinskog rata i on se na sve moguće načine želi pokazati kao najbolji, ali nije bio sudionik Domovinskog rata. To se iscrtava iz svake njegove rečenice, rekao je Turudić.

Foto: Hina