U Frankfurtu preminuo mladi Hrvat iz Livna: Dva tjedna su se liječnici borili za njegov život

U Frankfurtu preminuo mladi Hrvat iz Livna: Dva tjedna su se liječnici borili za njegov život

U Frankfurtu je u noći s četvrtka na petak preminuo 38-godišnji Tomislav Vrdoljak iz Frankfurta na Majni.

O smrti mladića, čiji obiteljski korijeni po majci su iz Livanjskog kraja, izvijestila je i Uprava Livanjske zajednice Frankfurt na svojoj stranici.

O smrti mladića, čiji su obiteljski korijeni iz Livanjskog kraja, izvijestila je Uprava Livanjske zajednice Frankfurt na službenoj  Facebook  stranici, javlja Fenix magazin.

“Primili smo tužnu vijest da je noćas preminuo Tomislav Vrdoljak. U ime Uprave Livanjske zajednice Frankfurt izražavamo najiskreniju sućut obitelji Vrdoljak. Pokojni Tomi bio je naš član od samoga početka i podržavao je LZF u svakoj akciji koju smo do sada organizirali.

Smrću 38-godišnjeg Tomislava šokirani su brojni Hrvati s područja Frankfurta. Predsjednik FC Croatije Frankfurt Mile Kelava u razgovoru za Fenix-magazin.de ne krije koliko je šokiran i tužan zbog smrti 38-godišnjeg Tomislava.

– Poznam cijelu njegovu obitelj, od roditelja do ujaka, tetaka pa čak i baku. To je jedna dobra obitelj, uvijek spremna pomoći. Godinama su bili sponzori Croatije Frankfurt. Baš sam prije otprilike dva mjeseca razgovarao s Tomislavom o planovima za gradnju kuće za nogometni klub što je bio spreman podržati kao i uvijek kad smo imali neke nove projekte itd. Ne mogu vjerovati da je preminuo, u šoku smo svi, rekao je Mile Kelava.

Slično govori i Miro Šimunac, vlasnik  Café Bara S9, poznatog okupljališta Hrvata iz Frankfurta. Šimunac isto govori kako su ljudi šokirani tužnom viješću o smrti 38-godišnjeg Tomislava koji je uvijek zračio dobrotom i bio spreman pomoći drugima. 

Nažalost, frankfurtski liječnici nisu uspjeli ni nakon dvotjedne borbe vratiti ga u život.

Pokojni Tomislav  Vrdoljak je iza sebe ostavio suprugu i troje malodobne djece.