Ubio ga pijani vozač: Mladi Sven bio je odličan učenik i nogometaš

Ubio ga pijani vozač: Mladi Sven bio je odličan učenik i nogometaš

Velika tuga zavladala je sisačkim prigradskim naseljem Galdovo, ali i cijelim Siskom otkako je objavljena vijest da je u teškoj prometnoj nesreći na mjestu poginuo 17-godišnji Sven Ovanin, perspektivni vratar lokalnog nogometnog kluba Frankopan Galdovo.

U utorak u 22 sata i 15 minuta upravljao je mopedom i zastao na križanju Galdovačke ulice kako bi propustio drugo vozilo kutinskih oznaka. U njega je tada udario 36-godišnji vozač koji je bio pod utjecajem alkohola od 1.62 promila. Snaga udarca bila je tolika da je mladić na mjestu ostao mrtav, a moped je odbačen na drugo, nadolazeće vozilo u kojem je putnica lakše ozlijeđena.

Naseljem se spominju različite teorije o tomu što se dogodilo. Jedan od susjeda rekao je tako kako je vidio da je iz automobila koji je udario u mladićev moped istrčao jedan muškarac, dok je vozač ostao na mjestu nesreće te je uhićen i pritvoren. Doznaje se također da je 36-godišnji vozač također nogometaš u jednom lokalnom nogometnom klubu, javlja Jutarnji list.

Ravnatelj OŠ Galdovo Josip Tominac bio je učitelj pokojnom Svenu. Kaže kako je cijela škola, ali i cijeli grad u šoku.

– Bio je jako dobro dijete, dijete za poželjeti. Dobar, miran, povučen, a ipak omiljen u društvu. Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pogotovo jer je ovo druga tragedija u obitelji u kratkom vremenu. Nedugo nakon potresa, prije dvije godine, preminuo mu je otac i to ga je jako pogodilo. Taman se kroz nogomet počeo opuštati. Predsjednik kluba rekao mi je da je jako talentiran i da se pomalo oporavlja od svog stresa. Bio je sretan jer je stavljen u seniorsku ekipu, obožavao je nogomet – u šoku nam je ispričao Tominac.

Mladić je pohađao Industrijsko-obrtničku školu u Sisku, ove je godine trebao završiti školovanje za automehatroničara, a živio je s majkom u naselju Galdovo gdje se i dogodila nesreća.

U srednjoj školi doznajemo kako je Sven bio odličan učenik, štoviše, jedan od najboljih u posljednjih nekoliko generacija. I ovdje spominju njegovu izrazitu dobrotu i pristojnost, te uzorno vladanje. Razrednik 3. A kojeg je pohađao tragično preminuli mladić još je od utorka navečer u stalnom kontaktu sa svojim učenicima koji su trenutno na praksi. Svakom od njih bit će, bude li potrebno, pružena i psihološka pomoć kako bi prebrodili nenadanu i tragičnu smrt kolege iz školskih klupa

Emotivnom objavom od pokojnog mladića oprostio se i njegov klub. Napisali su kako je u klubu otkako je imao osam godina, te je prošao sve kategorije, od “prstića do seniora”. Ističu da je bio dobar, pošten i samozatajan, prije svega dobar prijatelj.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina