Ubitačna kritika Zorana Šprajca: Koronavirus je umro od dosade na presici Davora Božinovića

Ubitačna kritika Zorana Šprajca: Koronavirus je umro od dosade na presici Davora Božinovića

Zoran Šprajc je u RTL Direktu komentirao aktualne događaje proteklog tjedna. Dobrodošli u 2011. godinu!

To je naime godina u kojoj smo završili nakon nakon što dva mjeseca nismo ništa radili, nego sjedili doma, slušali Krizni stožer i po njegovim preporukama nabijali proračunski deficit i putovali kroz vrijeme. Unatrag naravno.

Obzirom da smo dosad nabili 23 milijarde kuna, vremeplov Kriznog stožera doveo nas je, evo, u 2011. godinu kada je deficit bio 26 milijardi kuna, što je najbliži rezultat ovome što smo postigli ove godine. Ali ne treba zaboraviti da se taj deficit iz 2011. nabijao godinama.

Vilim Ribić, Krešimir Sever i Ivo Sanader su sedam godina bili kao jedna duša, a tri  tijela, ovaj je davao i kad ovi nisu tražili i jedva su uspjeli dogurati do 26 milijardi.

A danas, u samo dva mjeseca smo nabili 23 milijarde kuna minusa, 40.000 nezaposlenih, pad BDP-a od najmanje 10 posto, a pred nama je još pola godine i drugi val Covida, tako da ova Vlada ima priliku napraviti najveći i najbrži deficit ikad, a takvu priliku nijedna hrvatska Vlada ne bi propustila pa vjerujemo da neće ni ova.

A kako je 2020. po deficitu postala najsličnija 2011. najbolje da pogledamo što se dogodilo u toj 2011., da bismo znali što će se dogoditi u ovoj 2020. Te je 2011., podsjetimo, predsjednica Vlade i HDZ-a bila gospođa Jadranka Kosor koja se svim silama trudila opravdati povjerenje koje su građani dali Ivi Sanaderu, a Ivo Sanader njoj.

“Građani mogu biti mirni, sigurno je da nekakvog divljanja i enormnog rasta cijena osnovnih prehrambenih artikala neće biti”, smirivala je javnost tada Kosor.

Ubrzo nakon ovih smirujućih riječi gospođe Kosor,  brašno, ulje i ocat su te 2011.  poskupjeli između 10 i 18 posto.

Dakle, ako vam i u ovoj današnjoj 2011.,  premijer Andrej Plenković kaže kako možete biti mirni jer rasta cijena neće biti, vrlo je vjerojatno da će brašno, ulje i ocat odmah poskupjeti između 10 i 18 posto, zato se nadamo da gospodin Plenković o tome neće ništa reći.

Ako Milanović neće glasati za SDP, zašto bismo mi?

Ali nakon tog poskupljenja 2011., HDZ je na tržnici jako pojeftinio pa je umjesto gospođe Kosor i HDZ-a krajem te godine na vlast došao gospodin Milanović i SDP.

“Idemo na posao, možemo i pogriješiti, ali ne smijemo stajati”, rekao je Milanović na pobjedničku večer.

Od posla naravno nije bilo ništa pa su gospodin Milanović i SDP izgubili vlast ali, nema veze, došla je 2020., a kako smo rekli, 2020. je nova 2011. pa je Zoran Milanović opet došao na vlast. SDP ovaj put nije došao, a kako stvari stoje i neće. Naime, gospodin Milanović je kao predsjednik Republike nekidan rekao da on neće za nikoga glasati, dakle neće ni za SDP, a ako neće on, što bismo mi. Jer tko bolje poznaje SDP od bivšeg predsjednika SDP-a.

Jednako je zanimljivo da je 2011. ministar obrane kod gospođe Kosor bio isti čovjek koji je i ministar obrane 2020. kod gospodina Plenkovića: Davor Božinović. Službeno se njegovo ministarstvo ove godine zove Stožer civilne zaštite, ali to je tako napravljeno samo da bi se zavarao neprijatelj.

Božinović mu održao pressicu pa je Covid umro od dosade

Naime, sigurno ste već nebrojeno puta čuli da smo u ratu protiv Covida. A kako ratove svuda na svijetu vodi ministarstvo obrane, Covid je onda logično napao Damira Krstičevića, misleći da je on ministar obrane i gravitacijsko središte hrvatskog čovjeka. Ali kako je Krstičević postavljen samo da bi neprijatelju odvukao pažnju, a pravi ministar obrane je zapravo od početka bio šef Kriznog stožera Davor Božinović,
Covid je tako upao u zasjedu u kojoj su ga dočekali Božinović i njegove zelene beretke – Capak, Beroš i Markotić. Prvo su ga ovo troje doktora preplašili pranjem ruku, a onda mu je gospodin Božinović održao press konferenciju tijekom koje je Covid umro od dosade, a Hrvatska je pobijedila.

Doduše pri tome je u unakrsnoj vatri stradao i Damir Krstičević, ali kao ratni stradalnik mogao bi od MORH-a dobiti i treći stan pa se nadamo da će se brzo oporaviti.

Htjeli smo sad pustiti i neki pobjednički tonski isječak gospodina Božinovića, ali mikser na pultu je zaspao čim sam mu spomenuo ime, tako da ćemo to drugi put.

Tu je i uvijek atraktivni igrač centra Gordan Jandroković

Osim gospodina Božinovića, i onda i sada i zauvijek, tu je i uvijek atraktivni igrač centra, Gordan Jandroković. Prije devet godina, 2011. kod gospođe Kosor služio je kao ministar vanjskih poslova, a sada u ovoj novoj 2011., Andreju Plenkoviću je poslužio kao predsjednik Sabora iz kojeg pamtimo njegove impresivne političke nastupe.
“Čujte, dragi kolega Grmoja, reći da ste smeće je malo, samo vam to imam za reći”, poručio je Jandroković zastupniku Mosta.

Ali ovog tjedna gospodin Jandroković je zapao za oko suprugu poznate TV profesorice Marije Selak Raspudić, Nini Raspudiću. Naime, gospođa Raspudić se odlučila politički aktivirati na listi Mosta pa je onda morao i gospodin Raspudić (a da šta će, aj ti ženi reci da nećeš), ali onda se njemu svidio gospodin Jandroković koji je naravno na listi HDZ-a pa se kod kolege Stankovića u “Nedjeljom u dva” gospodin Raspudić pohvalio kako će on loviti Jandrokovića. Zašto bi itko i za što bi itko htio uhvatiti gospodina Jandrokovića ne znamo i ne želimo znati, ali onda je gospodin Jandroković odgovorio da to nije gledao jer je on nedjeljom u dva bio na ručku kod kćeri, obzirom da ima troje djece iz istog braka, vragolasto je naglasio, aludirajući da ovaj koji ga lovi ima više brakova od njega.

Plenković ima ono što ni Sanader ni Kosor nisu – fantastičnog Darka Horvata

To je pak izazvalo veliku društvenopolitičku raspravu o tome je li ovi s jednim te istim brakom smiju zafrkavati ove s dva braka ili bi zapravo ovi s dva braka trebali zafrkavati one s jednim te istim brakom, uglavnom dobro je da se raspravlja o bitnim temama jer kako rekosmo,  deficit je zasad samo 23 milijarde kuna, a moramo premašiti deficit iz 2011. od 26 milijardi kuna, pa neće valjda Ribić i Sanader biti bolji od Ribća i Plenkovića.

Foto: Admir Buljubašić/Hina