Učitelj iz Novog Marofa prijavljen policiji: Osam učenica ga optužilo da ih spolno uznemirava

Učitelj iz Novog Marofa prijavljen policiji: Osam učenica ga optužilo da ih spolno uznemirava

Osam učenica iz osnovne škole u Novom Marofu optužilo je profesora informatike za spolno uznemiravanje, a njihovi roditelji tvrde kako ih je profesor neprimjereno dirao na svom satu.

“Kćer mi je pričala da na satu informatike učitelj miluje curice po kosi, dira po ramenu. Kasnije je počeo s diranjem po nozi svih učenica, leđima, a odnedavno i diranje stražnjice, štipanje, govori im da su komadi”, rekla je majka 11-godišnje učenice.

“Učitelj je došao do njezine stolice, čučnuo stavio je ruku na naslon pa spustio i počeo je dirati po stražnjici”, rekla je majka 12-godišnje učenice.

“U toj cijeloj situaciji sam bio izbezumljen i nisam znao na koji način da pomognem djetetu”, rekao je otac 11-godišnje učenice.

Kada su se detalji ove monstruozne priče prije desetak dana proširili Novim Marofom, gradićem u Varaždinskoj županiji od tek trinaestak tisuća stanovnika, malo je reći da su građani ostali u šoku, pišu vijest.hr

Neobično je i da su djeca na razgovoru oko ovako ozbiljne teme bile pozvana bez prisustva roditelja. Djeca su sve prijavila i svojoj razrednici, a ona ravnatelju škole Anđelku Bošnjaku.

“Dakle djevojčice su to rekle razrednici, a mi smo onda išli na razgovor kod ravnatelja i rekli smo mi roditelji ravnatelju da se to mora pokrenuti, da treba prijaviti policiji, ministarstvu i tak dalje”, rekla je majka 11-godišnje učenice.

“Međutim ja nisam išao na taj sastanak. Išli su drugi roditelji koji su bili malo smireniji od mene.  Poslije su mi rekli roditelji da ravnatelj nije htio nazvati niti policiju, niti je htio isključiti tog učitelja iz nastave tako dugo dok nije došlo do povišenih tonova i rekli su ravnatelju ili će on zvati policiju ili ćemo mi”, rekao je otac 11-godišnje učenice, pišu vijesti.hr.

“U cilju zaštite djece koja su nam na prvom mjestu, njihova sigurnost, ne mogu davati detaljne informacije”, rekao je ravnatelj škole OŠ Novi Marof Anđelko Bošnjak.

Bila je jedna situacija gdje su učenici prijavili jednog kolegu za uznemiravanje na satu. O kakvom se uznemiravanju radi ravnatelj  nije htio odgovoriti.

“Znate i sami da su to osjetljiva pitanja, ne mogu to detalje iznositi, a i neću zbog zaštite djece. Sva su djeca u školi kao da su moja djeca”, rekao je ravnatelj.

Doznali smo da je prozvani nastavnik otišao na bolovanje, a da je na njegovo mjesto došao drugi profesor, pišu vijesti.hr.

Foto: RTL