Uhićen napadač koji je u Njemačkoj čekićem napao mladu Hrvaticu: Još uvijek je u kritičnom stanju

Uhićen napadač koji je u Njemačkoj čekićem napao mladu Hrvaticu: Još uvijek je u kritičnom stanju

Prema navodima njemačke policije, uhićen je napadač na djevojku (16) iz Garešnice. Djevojka je napadnuta čekićem prošlog petka kad je išla u školu, u Mainhardtu.

Njezina majka ispričala je kako ju je muškarac napao bez ikakva povoda i zadao više udaraca čekićem u glavu.

“Nakon dolaska hitne pomoći je bila u strašnom šoku. Prebacili su je u bolnicu gdje operirana po hitnom postupku. Operacija je trajala šest sati. Ima teške povrede mozga, prijelom lubanje i teške povrede lijevog oka. Također, ruke su joj sasječene te joj je jedna ruka šivana”, izjavila je majka djevojke Snježana Cindrić Miroslavić, za Mojportal.

Kako je izvijestila njemačka policija, tog su jutra u Mainhardtu u okrugu Schwäbisch Hall brutalno pretučene dvije osobe, 16-godišnjakinja i muškarac starosti 55 godina. Oboje su zadobili teške ozljede glave.

Policija je ta dva napada odmah povezala te posumnjala da se radi o istom počinitelju, ali nikakva povezanost između žrtava nije pronađena, niti je bio poznat motiv napada, javlja Dnevnik.hr.

Oformljena je posebna istražiteljska skupina “Haltestelle” prvo s 20, a potom s 40 policajaca.

Osumnjičeni je uhićen slučajno, navode mediji.

Naime, tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak policija je zaprimila dojavu koja je dovela do uhićenja 41-godišnjeg muškarca. Njegovi ukućani zvali su policiju, jer je muškarac divljao po stanu. Nakon intervencije na toj adresi, policija je u ponedjeljak detaljnije provjerila prijavljenoga. Utvrdili su da da ranije u odnosu na njega nisu imali postupanja, ali su utvrdili njegovu moguću povezanost s napadima na autobusnim stajalištima od prethodnog petka.

“U ponedjeljak kasno poslijepodne 41-godišnji njemački državljanin iz Mainhadta je uhićen zbog osnovane sumnje da je 7. listopada čekićem napao i izudarao 16-godišnjakinju i 55-godišnjaka i nanio im ozljede opasne po život. Osumnjičeni je u utorak izveden pred nadležnog suca istrage koji je potvrdio nalog za njegovim zadržavanjem. Osumnjičeni je potom odveden u zatvorsku bolnicu”, izvijestila je policija.

Prema pisanju tamošnjih medija, djevojka je još uvijek u kritičnom stanju.

Na slici: Majka napadnute djevojčice