Uhićena su tri suca kojima je Mamić dao mito: Kakva je bila uloga Drage Tadića

Uhićena su tri suca kojima je Mamić dao mito: Kakva je bila uloga Drage Tadića

Novinarka Večernjeg lista Suzana Lepan Štefančić gostovala je u N1 studiju uživo i komentirala uhićenja sudaca. “Prije nekoliko trenutaka i MUP i USKOK su potvrdili da su uhićene četiri osobe. Uhićeni su suci Darko Krušlin, Ante Kvesić i Zvonko Vekić. Četvrta osoba koja se spominje je najvjerojatnije Drago Tadić”, rekla je Lepan Štefančić.

Lepan Štefančić kaže da je policija od jutra pred njihovim domovima. “Policija je i pred zgradom prijateljice Zvonka Vekića koju je Zdravko Mamić također spominjao. Riječ je o primanju mita. Braću Mamić se također u ovom postupku sumnjiči, međutim za davanje mita. Poznato je da je Zdravko Mamić spominjao iznos od nekih 500 tisuća eura. Poznato da je sucu Vekiću platio put u Dubai”, kazala je.

Na pitanje koja je bila uloga Drage Tadića u cijeloj priči, odgovara: “On je koliko je meni poznato trenutno u nekoj funkciji posrednika u cijeloj priči”. “Pretpostavljam da će oni biti predani pritvorskom nadzorniku, a zatim će ići na ispitivanje u USKOK. Cijelom akcijom kordinira USKOK iz Zagreba. Procedura je kada su ljudi na takvim položajima, da to ne rade dužnosnici i kolege s kojima su dugo surađivali”, rekla je Lepan Štefančić.

Foto: Hina