Uhićene dvije splitske učenice koje su maltretirale svoju vršnjakinju: Mlatile i čupale za kosu žrtvu koja je morala klečati

Uhićene dvije splitske učenice koje su  maltretirale svoju vršnjakinju: Mlatile i čupale za kosu žrtvu koja je morala klečati

Dvije splitske učenice, jedna osmašica, a druga učenica prvog razreda srednje škole, a koje je splitska policija uhitila u nedjelju navečer nakon što se po društvenim mrežama proširila snimka na kojoj verbalno i fizički zlostavljaju svoju vršnjakinju, provest će noć u policijskoj postaji. Na uskrsni ponedjeljak nad njima će biti nastavljena policijska kriminalistička obrada. Kako Slobodna neslužbeno doznaje prijeti im kaznena prijava za nekoliko ozbiljnih kaznenih djela te je vrlo moguće da budu nakon policijske obrade i privedene na Općinsko državno odvjetništvo na daljnje ispitivanje, javlja Slobodna Dalmacija.

Naravno, tek treba vidjeti što će policija utvrditi nakon ispitivanja mladih nasilnica i njihove žrtve, ostalih svjedoka te nakon što im pročešljaju oduzete mobitele. No vrlo je izgledno da bi se mogle teretiti za povredu privatnosti djeteta za što je, po zakonu, propisana kazna do dvije godine zatvora. Ta je kazna predviđena za onoga “tko iznese ili pronese nešto iz osobnog ili obiteljskog života djeteta, protivno propisima objavi djetetovu fotografiju ili otkrije identitet djeteta, što je kod djeteta izazvalo uznemirenost, porugu vršnjaka ili drugih osoba ili je na drugi način ugrozilo dobrobit djeteta”.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Malo mlađi od Manolića: Poznati komunistički funkcionar danas slavi stoti rođendan. Zašto nikada ne govori o svom radu za zloglasne Titove tajne službe

Nadalje, obzirom na udarac nogom u kičmu djevojčice koja je žrtva, njena vršnjakinja koja je zadala udarac mogla bi se teretiti za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Isto tako, dvije nasilne djevojčice mogle bi se teretiti i za nasilničko ponašanje koje propisuje da će “onaj tko nasiljem, zlostavljanjem, iživljavanjem ili drugim osobito drskim ponašanjem na javnom mjestu drugoga dovede u ponižavajući položaj…” biti kažnjen sa do tri godine zatvora.

Kao što smo ranije izvjestili na društvenim mrežama i Facebook grupama večeras se proširio užasno nasilan video maltretiranja u kojem jedna tinejdžerica na ulici mlati i čupa drugu. Druga nasilnica dobacuje, vrijeđa djevojku koja kleči na koljenima i grubo je ponižava. Potkraj snimke djevojci s leđa prilazi treća mlada djevojka i snažno je udara nogom, pri čemu žrtva pada i udara licem o tlo.

Na društvenim mrežama se čak dijeli informacija o kojim je maloljetnicama riječ, njihova imena te profili na mrežama. 

“‘Oćeš se meni ispričat‘ zato šta sam ja popušila batine‘, pita nasilnica maltretiranu djevojku i govori joj kako je “radi njezinih laži bila u kazni dva mjeseca…”.