Uhvaćen u letu. Nadobudni Hrvat krivotvoritelj novca pokušao prevariti Švicarce i otputovati u Beograd

Uhvaćen u letu. Nadobudni Hrvat krivotvoritelj novca pokušao prevariti Švicarce i otputovati u Beograd

Podsjećamo koga su ulovili u Zagrebu u prosincu s krivotvorenim ‘švicarcima’ i u Srbiji na granici prema Crnoj Gori početkom veljače

Policija Aerodrom Düsseldorf priopćila je da je u petak uhvatila 55-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske koji je namjeravao otputovati u Beograd, donosi rtl.hr. 

U službenom priopćenju se navodi da je riječ o muškarcu koji inače živi u Hrvatskoj, a kojega su uhitili po međunarodnoj tjeralici koju je za njim još u ožujku prošle godine raspisala Švicarska, i to zbog krivotvorenja novca.

Priopćenje, osim aerodromske policije, potpisuje još i nadležna policijska uprava. Uhićenom Hrvatu sada prijeti izručenje Švicarskoj koja ga službeno vodi kao osumnjičenog.

Inače od zanimljivijih hvatanja raspačivača krivotvorenog novca izdvajamo, prvo, slučaj iz Zagreba u prosincu kad je policija za krivotvorenje prijavila dvojicu mladića starih 28 i 32 godine koji su u opticaj pustili pet lažnih novčanica od po tisuću švicarskih franaka.

PUZ je tada objasnio da su dotična dvojica krivotvorene “švicarce” koristili u travnju 2021., i to na benzinskoj postaji u Svetoj Heleni, u mjenjačnici u trgovačkom centru na Aveniji Dubrovnik, na benzinskoj postaji na Aveniji Većeslava Holjevca kao i u mjenjačnici u trgovačkom centru na Aveniji Većeslava Holjevca.

Najnoviji slučaj veće zapljene krivotvorenog novca povezan s Hrvatskom odnosi se na hvatanje 24-godišnjaka kojega je policija uhvatila početkom veljače u Prijepolju u Srbiji s čak 96.000 krivotvorenih kuna.

Riječ je bila o državljaninu Srbije, a s lažnim novcem ulovili su ga na granici dok je pokušavao preći u Crnu Goru preko graničnog prijelaza Uvac. Navodilo se da je bila riječ o “rutinskoj kontroli” autobusa, te da je mladić novac nosio u svojoj jakni i u svojoj torbi.

Foto: Hina