Ukrajinski profesor otkriva tko je digao u zrak branu na Dnjepru: Rusi su pomalo u panici

Ukrajinski profesor otkriva tko je digao u zrak branu na Dnjepru: Rusi su pomalo u panici

Profesor Maksim Kamenjeckij iz kijevskog Instituta za međunarodne odnose komentirao je probijanje brane Kahovke u Ukrajini. Iako se Rusija i Ukrajina međusobno optužuju za ovaj incident, Kamenjeckij tvrdi da Ukrajina nema mogućnosti za takvo što, a dodaje i da su posljedice ovog incidenta ogromne i da će se osjećati godinama.

“Čekamo povećanje razine vode u Hersonu, ne samo s lijeve nego i s desne obale Dnjepra gdje se voda digla 3-5 metara”, kazao je.

Istaknuo je da se “posljedice ekološkog utjecaja uspoređuju s otprilike posljedicama Černobila“.

Tko je odgovoran?

Navodi da Ukrajine nema veze s eksplozijom niti ima mogućnosti za to. “Postoji 70% vjerojatnosti da su Rusi to sami digli u zrak, a 30% je da je brana pukla sama od sebe jer je bila oštećena još od jeseni prošle godine.”

“To s čime se suočila Ukrajina može se usporediti s razmjerima Černobila. Nismo mi budale pa da takve probleme pravimo sami sebi”, dodao je Kamenjenckij, javlja N1.

Navodi da su počele pripremne operacije za dugo najvljivana ukrajinska protuofenziva.

“Rusi se boje ofenzive naše vojske. Još se ne zna gdje će biti glavni udarac i ako je Rusima pukao film, oni su vjerojatno digli branu u zrak da spriječe prelazak naše vojske. Oni su pomalo u panici”, rekao je.

Dodaje da ukrajinska vojska ima i snage i motivacije te da radi na tome da oslobodi ukrajinski tertorij pod ruskom okupacijom.

“Radimo na tome da oslobodimo oslobođenje našeg teritorija i da slijedimo primjer Hrvatske, kako ste to napravili za vrijeme Domovinskog rata oslobodivši svoj teritorij”, zaključio je Kamenjeckij.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Fina tvrdi da je Mate Rimac 3. svibnja 2023. predao sva izvješća za 2021. godinu: Ali zašto joj ne smeta što je kasnio deset mjeseci

Vice Batarelo otkriva zašto je organizirao molitvu na Trgu bana Jelačića: Tomaševićeve feministkinje svojom deračinom i bubnjevima stvaraju pakao

Psihijatar otkriva zašto ovih dana “bježi” od vijesti i portala: Užasno licemjerje. Evo što se sve prešućuje o slučaju Zambija

Foto: N1