Umrla je naša kolegica Marina Šerić

Umrla je naša kolegica Marina Šerić

Nakon duge i teške bolesti jutros je zauvijek “otišla” naša predraga kolegica Marina Šerić. Bila je – Novinarka. Jedna od najboljih ne samo u Večernjem listu već i u hrvatskom novinarstvu uopće.

Rođena je 12. srpnja 1960. u Zagrebu, studirala je i kao jedna od najboljih studentica u generaciji diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, nakon čega je završila i nekada znameniti Vjesnikov Centar za izobrazbu novinarskih kadrova, a potom je 1. kolovoza 1986. svoju novinarsku karijeru započela u Večernjem listu, kojem je ostala vjerna sve do danas. Njezina je specijalnost bila vanjska politika, osobito sve vezano za Sjedinjene Američke Države pa je i tijekom nekoliko američkih predsjedničkih izbora s lica mjesta izvještavala za našu redakciju. Jedno je vrijeme Marina bila i urednica Večernjakove vanjskopolitičke rubrike, a dugi niz godina bila je i kolumnistica. Našu je Marinu krasilo eruditsko znanje. Politika, povijest, umjetnost, književnost…

O svemu se s njom moglo razgovarati, slušati i od nje učiti. Osim neumoljive profesionalne principijelnosti i etičnosti, Marina je ponajprije bila divna, topla, draga, dobra, suosjećajna i plemenita osoba. Spoj čvrstog karaktera i meke duše. Draga naša Marina, hvala ti na svemu piše Večernji list.

Facebook Comments