Umro je popularni veslač Bebi: Prestalo je kucati srce Tonija Čavke

Umro je popularni veslač Bebi: Prestalo je kucati srce Tonija Čavke

Veslač iz Kaštela preminuo je na Svetog Nikolu u 23. godini života. Ugasio se mladi život Tonija Čavke od posljedica srčanih problema. Kaštel Stari tuguje.

U životu je ostvario puno uspjeha, iza sebe ima oko 150 veslačkih medalja, pet titula prvaka Hrvatske, tri bronce s europskih prvenstava za juniore i svjetsku broncu. Dobitnik je nagrade Dražen Petrović, njegova posada četverca (Pedić, Banović, Samardžić, Čavka) proglašena je prije pet godina najperspektivnijom u Hrvatskoj, piše Slobodna Dalmacija.

Bebi, kako su ga zvali, je bio veslačka budućnost. Posljednju je utrku u životu odveslao u lipnju prošle godine kada je zbog posljedica prometne nesreće morao prekinuti karijeru. Preživio je to, ne i ovo.

“Svi smo ga voljeli. Bio je miran momak, ali lider. U svakoj posadi, u svemu čime se u životu bavio bio je rođeni vođa”, rekao je dopredsjednik kaštelanskog veslačkog kluba Petar Novak.

“Bio mi je kolega u veslanju, nekoliko godina mlađi od mene, ali i moj veliki prijatelj. Sve nas je ovo ubilo, bio je ogroman sprovod, tuga velika”, kazao je.

Foto: Facebook