Poznata mostovka nije oduševljena sa Škorom: Pa mogla sam se učlaniti u HDZ

Poznata mostovka nije oduševljena sa Škorom: Pa mogla sam se učlaniti u HDZ

Kada je Most donio odluku da će na predsjedničkim izborima podržati Miroslava Škoru, Solinjanka Ivana Ninčević Lesandrić smatrala je da to nije najbolji put.
– Škoro nije moj izbor. On nije profil osobe za kojega bih glasovala. Kada sam čula njegove nedavne izjave, vidim da sam dobro procijenila. On se na skupu obratio simpatizerima HDZ-a i rekao da će biti njihov predsjednik. Pa onda nisam trebala ići kao nezavisna zastupnica na listu Mosta. Mogla sam se učlaniti u HDZ i podržati čovjeka koji želi biti njihov predsjednik – kaže u izjavi za Slobodnu Dalmaciju popularna saborska zastupnica Mosta.

Prije dva mjeseca rodila je djevojčicu Perinu, pa kampanju prati s distance. Ipak, nedavni skup Miroslava Škore i njegove izjave nisu joj promaknule.

– Vrijednosti za koje se Škoro zalaže po mom mišljenju nisu jednake onima na kojima je izgrađena platforma Mosta. Doista mi je žao što Most nije imao svojeg predsjedničkog kandidata. Od početka sam bila protiv toga da podržimo nekog drugog – upozorava ona, javlja Slobodna Dalmacija.

Nije, kaže, članica stranke i ne sudjeluje u radu stranačkih tijela Mosta. Pa ni u onoj na kojoj je donesena odluka o podršci Škori.

– Kada sam išla na parlamentarne izbore na listi Mosta, moj je uvjet bio da sačuvam svoju nezavisnu poziciju. Važno mi je da sama mogu donositi odluke. Svjesna sam da je timski rad bitan, ali ako se oko nekih stvari ne možemo složiti, meni je bilo važno da mogu odlučiti onako kako ja mislim da je najbolje.

Moje je mišljenje od početka bilo da Most mora imati svojeg predsjedničkog kandidata – pojašnjava ona.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina