Velika kineska prevara: Poduzetnica Jiang Yu ipak neće kupiti Titovu političku školu u Kumrovcu

Velika kineska prevara: Poduzetnica Jiang Yu ipak neće kupiti Titovu političku školu u Kumrovcu

Propala je kineska investicija u hotel Zagorje, koji je poznatiji kao bivša politička škola u Kumrovcu, nakon što gospođa Jiang Yu, suvlasnica tvrtke Zhongya nekretnine, do kraja 2019. godine nije uplatila novac za kupnju te nekretnine, što su za Index potvrdili iz Ministarstva državne imovine.

“Trgovačko društvo Zhongya nekretnine d.o.o. do 31. prosinca 2019. godine nije uplatilo preostali dio sredstava za kupnju hotela Zagorje odnosno političke škole u Kumrovcu. Ministarstvo državne imovine zadržat će jamčevinu u iznosu od 598.000,00 kuna. S obzirom na to da je procijenjena vrijednost navedene nekretnine viša od 7,5 milijuna kuna, odluku o daljnjem raspolaganju nekretninom donijet će Vlada Republike Hrvatske na jednoj od sljedećih sjednica”, stoji u odgovoru iz Ministarstva državne imovine, prenosi Index.

Za kupnju hotela Zagorje, bivše političke škole u Kumrovcu, na natječaj zatvoren u svibnju prošle godine stigla je samo jedna ponuda i to tvrtke Zhongya nekretnine koja je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudila gotovo 14,1 milijun kuna.

Foto: Admir Buljubašić/Hina