Velika tragedija: U gašenju požara poginuo dubrovački vatrogasac Goran Komlenac

Velika tragedija: U gašenju požara poginuo dubrovački vatrogasac Goran Komlenac

Smrtno je stradao pripadnik postrojbe JVP Dubrovački vatrogasci 42-godišnji Goran Komlenac iz Orašca. Tu informaciju je potvrdila i Hrvatska vatrogasna zajednica. Napisali su kako je istraga o uzrocima stradavanja u tijeku te će po završetku istrage informacije biti poznate javnosti.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je sućut povodom ovog tragičnog događaja.

“U ovim teškim trenucima za hrvatsko vatrogastvo u ime Hrvatske vatrogasne zajednice i svoje osobno ime izražavam iskrenu sućut obitelji i kolegama prerano preminulog vatrogasaca. Vatrogasac vječno živi u srcima onih koje je spasio”, poručio je Tucaković, javlja Dubrovački dnevnik.

Brojni vatrogasci i kolege putem društevenih mreža opraštaju se od Komlenca, a javne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz županije na svojim Facebook stranicama izražavaju tugu i žaljenje.

I članovi Facebook grupe Branitelji Dubrovnika opraštaju se od Gorana Komlenca.

“Tužan je danas dan u Orašcu i okolici, poginuo vatrogasac sin našeg branitelja pok.Dragana Komlenca sinoć na požarištu na Ljubču, nek ti je Gorane vječna slava i hvala, počivaju u miru Božijem”, stoji u objavi.

“Vatrogasac, kolega i veliko srce od čovjeka. Počivaj u miru Gorane. Obitelji, prijateljima i kolegama iskrena sućut. Ostanite jaki, trebamo vas!”, napisala je pročelnica Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ana Miličić.

“Iz pijeteta prema tragično preminulom kolegi vatrogascu otkazujemo zabavu zakazanu za četvrtak 4.8. Obitelji i prijateljima našeg Gorana izražavamo duboku sućut!”, poručio je Emilio Puljizević, predsjednik Mjesnog odbora Zaton.

Podsjetimo, jučer je više od šezdeset vatrogasaca s dubrovačkog područja, uz pomoć četiri kanadera, skoro cijeli dan nadljudskim naporima gasilo vatru koja se širila područjem Orašca – Gromače kod Zatona. Obranuli su kuće kod Ljubača, požar stavili pod kontrolom i cijelu noć dežurali.

Foto: Hina