Velimir Visković nervozno reagirao na kritiku: Odvratno mi je kad frustrirana žena vrijeđa mene i moju malu djevojčicu

Velimir Visković nervozno reagirao na kritiku: Odvratno mi je kad frustrirana žena vrijeđa mene i moju malu djevojčicu

Velikim Visković reagirao je jako burno na jedan tekst u Jutarnjem listu kojeg je napisala njegova bivša prijateljica Jadranka Pintarić

“Upozorili su me da je jedna spisateljica ovdašnja u Jutarnjem objavila tekst o meni. Nisam pročitao cijeli tekst, samo ono što donosi Internet. Dakle, ta moja nekad bliska prijateljica već me u prvih desetak redaka nazvala “piscem koji je zašao u osamdesete” i jako je ponosan na svoju malu kćer.

Da se radi o literarnim kriterijima, ne bih komentirao bez obzira na to koliko negativne ocjene bile.Ali ovdje se radi naprosto o udarcima ispod pojasa (na što je autoricu i urednik kulture morao upozoriti), Tehnički gledao, rođen sam 1951. pa jesam ušao u osmu deceniju, ali po istoj logici i ta “kritičarka” je ušla u sedmu deceniju. Ja nju nikad ne bih nazvao ocvalom spisateljicom koja je zašla u kasne godine života.

Ne samo zato što sam gentleman; to je civilizacijska norma: nije se u redu rugati ikome zbog godina.I da, ja imam četvero krasne djece, autorica nema nijedno. Vjerojatno je to da nema djece njezin životni izbor i ne namjeravam se rugati tome, poštujem izbor. Ali odvratno mi je kad frustrirana žena vrijeđa mene i moju prelijepu malu djevojčicu, kad vrijeđa moj izbor da budem otac.Ma, gadi mi se ta svinjarija bez obzira što piše u ostatku gospođina teksta. Fuj”, napisao je vidno nervozni i uvrijeđeni Visković. Dok njegovu žestoku reakciju mnogi njegovi prijatelji odobravaju jer smatraju da je gospođa Pintarić dobila što je i zaslužila, drugi ga optužuju da je pretjerao i pokazao da je pravi balkanski primitivac.

Visković je reagirao na ovaj naslov

Evo nekih reakcija

Lada Žigo Španić: Velimire, ma usmena predaja važnija je od pisane kritike! Meni su jednu kritiku u Slobodnoj započeli rečenicom kako sam se udala. Nema veze.

Renata SimatNe obraćajte pažnju, to je čisti jal

Hloverka Novak SrzicHahaha…vidiš kako je…ovaj tjedan kupujem knjigu

Danica JuricicVele, citam, gustam, volim te i postujem, kao i mnogi drugi, ukratko, po dalmatinski i knjiski jebetese

Braco VukovićPa nek piše, ne ovrči se ..! Mene to ništa ne čudi : živimo u doba opće pljuvačnice, amorala i krezubih protuha promašenih karijera i života . 90.-tih je počelo to doba cinkoguzaca epskih razmjera !

Vladimir MatijanićPa kritika je književna, kćerkicu spominje jer je, kako veli, u knjizi mnogo njenih fotografija, a u spominjanju godina autora biografske proze nema ničeg uvredljivog

Dora Lipovčansva sreća pa se nikad ni u najluđim snovima neću pretplatiti na jutarnji pa ne mogu ni pročitati 😂 al to je ona pojava koju moderno zovu dnovinari… kritika, moš mislit

Natasa Skaricic Jutarnji je odavno takav, ali sad to nije bitno. Nije bitno ni da novinarka nema dijete. Zaključak da je ona nužno frustrirana time što nema dijete i da je njezino pisanje o Vašoj knjizi motivirano tom frustracijom, spada u klasike mizoginije i seksizma. Fali samo “klimakterična baba” ili nešto slično tome da budete mekša verzija Prkačina, a to sigurno niste htjeli, je li tako? Htjeli ste reći da je bezobrazno što su malenu stavili u naslov iznad teksta o Vašoj knjizi. I tu ste u pravu.

Mihaela Gašpar ĐukićAko je ovdje riječ o autobiografiji o kojoj Jadranka kritički prosuđuje, ovo uopće ne vidim kao uvredu. Većina komentara sadrži primjedbu da je nečije razvlačenje privatnog života nedopustivo kao da se radi o fikcijskog prozi a ne o tekstu koji je pisan u prvom licu, o samome sebi. Nisam knjigu čitala pa ne znam je li, kako veliš, okašnjelo očinstvo, dio sadržaja jer ako jest, Jadrankin tekst je posve legitiman a potom su i ovi komentari o navodnom žutilu stvarno nepotrebni i površni jer ti si čovjek prilično bogate biografije a ne zabavljač na svadbama. Kao što to nije ni Jadranka.

Branko Silađin..Velimire, neproduktivno pa možda je i bedasto. na te bedastoće uopće reagirati, i time zadovoljiti prizemni ali razumljiv nagon flusrirane osobnosti ….to treba pustiti i samo 👉👉…s vlastitošću 👁👂✍️…naravno uz 🔆➕🍷

Tanja TolićKritika je vrlo pohvalna, u tekstu nema ničega uvredljivog. Ovdje je i originalni naslov iz novina. Uvijek je dobro pročitati tekst pa tek onda stvoriti mišljenje

Jana Fabijanic????????? Zaći u 80. ili imati malu kćer na koju smo jako ponosni? Što je u tome loše? I tko bi uopće iz toga pročitao nešto loše osim ako sam ne misli da se iza toga krije nešto loše? Ja ne vidim nikakvu uvrijedu. ‘Ocvala spisateljica’. E to je već uvreda.

elimir ViskovićJana Fabijanic dušo, ti budi i dalje lijepa, u tome si najbolja

Jana FabijanicNemojte se samnom svadjati jer se sjećate što sam odgovorila Vašem prijatelju akademiku kada je htio slično. Tada ste se ipak divili i intelektu, a ne samo ljepoti. Niste nista naučili, premda imate kći (kćeri?) i već ste u 8. desetljeću. Srdačan pozdrav.

Mirjana HrovatTaština i Mačo – tako se ne diskutira iako se možet netko osjećati uvrijeđen , ali nisam to od Vas očekivala …… Jana, ljepota i pamet izazivaju ovakve reakcije kod alfe …. alfa i tata ….. dociranje i patronatska komunikacija nicem ne vodi . Čudim se dobrom piscu , a Ti Janice budi i dalje lijepa i pametna i imaj svoje misljenje bez obzira

Naslovna fotografija: Jadranka Pintarić i Velimir Visković