Poznati informatičar proglasio Nenada Bakića lažljivim idiotom: A čini se da je napao i Lauca

Poznati informatičar proglasio Nenada Bakića lažljivim idiotom: A čini se da je napao i Lauca

Poznati informatičara Lucijan Carić ušao je u žestoku polemiku s, kako kaže, ” lažljivim idiotom koji okolo baljezga kako sam se zalagao za obavezno cijepljenje djece”: Iako ga nije imenovao, očito je mislio na Nenada Bakića.

“Neki patološko lažljivi idiot okolo baljezga kako sam se zalagao za obavezno cijepljenje djece. Naravno, to je laž dostojna njegove moralne nakaznosti i psihopatologije.Iako često ismijavam idiote, natražnjake, antivaksere i slične vrste, nikada se nisam zalagao za obavezno cijepljene ni djece, niti odraslih.

U banani tako neki idiot neprekinuto slavi neku pobjedu nad nekakvim oštromjerašima i neprijateljima djece. Njegova “pobjeda” odnijela je više života nego domovinski rat. Kad se to spomene, onda idiot traži usporedive zemlje, a naravno to su samo one koje su prošle lošije od banane – iako je takve sve teže i teže naći. Nedavno mu tako nije pasalo što se Švedska, poznata pandemijska uspješnica, uspoređuje sa zemljama svog okruženja, Skandinavijom, i Finskom, pa je genijalno zaključio kako je Švedska usporediva sa Škotskom (vjerojatno zato što obje na hrvatskom počinju slovom Š).

Fore radi, Švedska ima (odokativno) tri puta manju gustoću naseljenosti od Škotske i gotovo dvostruko veći BDP per capita.Banana je, ne samo u pandemiji, prošla onako kako je prošla. No ako je netko izrazito nezaslužan za to kako banana prolazi (odnosno “prolazi”) onda sam to ja. Nikad nisam pretendirao biti nekakav influencer, niti da do mojeg mišljenja drži ili ga slijedi ikakav autoritet u banani, pogotovo vlada ili nekakva vladina tijela.

U tom smislu, nikada nisam bio član ikakvog državnog ili paradržavnog tijela, bilo kakav savjetnik ili držao bilo kavu poziciju, formalnu, neformalnu, ili počasnu. Također, nemam, niti održavam sljedbu ili kult.U banani je, neki idiot, već više puta proglasio kraj pandemije jer – za se – matematika je 90% epidemiologije. To i dalje ne sprečava pozivanje u razne medije, jer – očito – što si više puta u krivu to si medijski zanimljiviji.

Isto, neki idiot stalno poziva nekakve službe da se pozabave ljudima koji su se, eto drznuli, javno iznijeti mišljenje drugačije od njegovog, a pored toga po njegovom sudu (Google translate: in his court of law) nisu u pravu (niti mogu biti, ali nema veze). Zaista bih volio da mi se jave službe i upitaju me kako se usudim javno iznositi svoje mišljenje, a usput bih ih zapitao bave li se, pored preispitivanja nepoćudnih mišljenja, i većinskim dioničarima koji to navodno nisu, njihovim cesijama i “strateškim” projektima, da li se bave poduzetnicima na javnoj plaći, čija primanja i prihodi očito nisu dovoljni za sve skupljene nekretnine, cipelice i opravice, ali gle čuda – zato su obilno EU financirani”, ističe Lucijan Carić.

Na slici: Lucijan Carić