Vice Batarelo podsjeća gradonačelnika Tomaševića: Tito je krvavi diktator i deseti najveći megaubojica 20. stoljeća

Vice Batarelo podsjeća gradonačelnika Tomaševića: Tito je krvavi diktator i deseti  najveći megaubojica 20. stoljeća

Konzervativna katolička udruga Vigilare objavila je na svojoj Facebook stranici status u kojem zagovara zabranu rada platforme Možemo i navodi da su većina političara u Hrvatskoj “bivši komunistički kadar ili njihov podmladak”.

Uz status u kojem spominju Tita, komunističke zločine i turističku turu “Walk With Tito”, objavili su i fotomontažu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića s partizanskom kapom i pionirskom maramom ispred hrpe lubanja, javlja Direktno.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Europski sud za ljudska prava jučer je, baveći se slučajem iz Rumunjske, presudio da države imaju pravo ukinuti političke stranke koje se ne distanciraju od bivših komunističkih partija, nego nastavljaju s političkim idejama na potpuno istom tragu. Zabrana rada takvih stranaka ‘nužna je u demokratskom društvu’, presudio je ESLJP u jučer objavljenoj presudi u Strasbourgu.

U isto vrijeme dok Europski sud za ljudska prava izriče presudu koja sankcionira komunističko naslijeđe, u Hrvatskoj su komunističke ideje življe nego ikada.

Udruga Vigilare je objavila fotomontažu zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića s partizanskom kapom i pionirskom maramom ispred hrpe lubanja.

Pritom ne mislimo samo na otvorene prokomunističke stranke tipa Radnička fronta, nego još više na činjenicu da je ukupna hrvatska politička struktura dominantno kapacitirana bivšim komunističkim kadrom ili njihovim podmlatkom.

Štoviše, u glavnom gradu Hrvatske od nedavno je dostupan novi turistički obilazak ‘Walk With Tito’ ili ‘Šetnja s Titom’.

Prema zamislima autorice ove turističke ponude, Danijele Matijević, radi se o obilasku zagrebačkog Donjeg grada i upoznavanju s nekima od najvažnijih događaja vezanih za ‘Titov revolucionarni i državni put’.

Josip Broz Tito, prema magazinu Bildt, deseti je najveći megaubojica 20. stoljeća, glavni organizator masovnih ubojstva nakon svršetka Drugoga svjetskog rata, ali i krvavi diktator koji je desetljećima bio na čelu totalitarnoga jugoslavensko-komunističkog režima koji je likvidirao neistomišljenike i u korijenu rezao bilo kakve naznake demokracije i političkog pluralizma.

Zagreb je i dan danas prepun neotkrivenih jama u koje su Titovi komunisti bacali likvidirane političke neistomišljenike.

Hoće li obilazak Zagreba obuhvaćati i ta mjesta Titova ‘revolucionarnog puta’ ili su komunistički zločini u Hrvatskoj i dalje tabu tema, a njihovo otkrivanje ‘akt obnove fašizma’?

Promicanjem Titova lika i (ne)djela aktualna zagrebačka gradska vlast, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, otvoreno se svrstava uz komunističko naslijeđe, što je protivno recentnoj presudi Europskog suda za ljudska prava.

Hoće li presuda ESLJP-a i u Hrvatskoj proizvesti pravne učinke ili ćemo i dalje imati primjenu Titova pravnog ‘načela’ da se ne treba držati zakona kao pijan plota?”, stoji u objavi.