Lauc je optimist: Nadam se da će Plenković uskoro ukinuti covid-potvrde. Evo i zašto

Lauc je optimist: Nadam se da će Plenković uskoro ukinuti covid-potvrde. Evo i zašto

Gordan Lauc komentirao je jedno jako zanimljivo istraživanje koje su proveli znanstvenici iz Danske.

“Istraživači u Danskoj su koristeći nacionalnu bazu zaraženih analizirali učinkovitost cjepiva protiv SARS-CoV-2. Rezultati su iznenadili mnoge. Već tri mjeseca nakon druge doze zaštita protiv Delta varijante pala je na 50%, a protiv Omicrona je bila -76%.

Dakle cijepljeni su imali puno veću šansu da se zaraze Omicronom nego necijepljeni.Zašto kažem da je to božićni poklon? Zato što je ovo istraživanje vrlo jasan dokaz da su covid-potvrde koje omogućavaju cijepljenima da se ne testiraju zapravo jako štetne. Covid-potvrde su trenutno najveća prepreka normalnom funkcioniranju u Hrvatskoj i nadam se da će ih naša Vlada brzo ukinuti.

Ako to ne napravi Vlada, nadam se da će Ustavni sud uvažiti ove vrlo jasne znanstvene dokaze štetnosti covid-potvrda i naložiti njihovo ukidanje.Svima koji sustavno analiziraju podatke bilo je jasno da su covid-potvrde štetne čim smo vidjeli da zaštita od zaraze opada vrlo brzo nakon cijepljenja (o čemu je dokaze predočilo više članova Znanstvenog savjeta na zadnjem sastanku).

Nažalost kad sam to javno izgovorio na mene se sručila kanonada napada iz kuhinje pandemijskog marketinga i Vlada se na kraju ipak odlučila uvesti covid-potvrde u javne i državne službe.

Donekle su ipak uvažili znanstvene spoznaje pa ih nisu proširili i na druga područja, čime su ipak napravili manju štetu nego što je to napravila većina vlada u Europi. Jasno mi je da neće priznati pogrešku, no nadam se da će je ipak brzo ispraviti i ukinuti covid-potvrde”,