Vice Vukojević optužuje Denisa Latina: Doveo je u emisiju ženu koja je glumila da sam je pokušao silovati

Vice Vukojević optužuje Denisa Latina: Doveo je u emisiju ženu koja je glumila da sam je pokušao silovati

Vice Vukojević, bivši političar i sudac Ustavnog suda, optužio je poznatog novinara Denisa Latina da  je svojedobno sudjelovao u medijskog hajci protiv njega. Tvrdi da nikada nitko od novinara i političara koji su sudjelovali u njegovu klevetanju nije odgovarao za to.

“Na Hrvatskoj televiziji radi urednik Denis Latin koji je doveo u emisiju ženu koja je glumila da sam ju ja pokušao silovati. Nakon toga je jedna novinarka iz Splita, Zdravka Soldić-Arar, započela istraživati taj slučaj. Otišla je u BiH, u Udruženju žena žrtava rata BiH te je tamo dobila odgovor da ja nikada nisam bio u kritičnom prostoru niti ta žena postoji. Ali, istovremeno, ta žena navodno dolazi u Hrvatsku, dolazi na Hrvatsku televiziju, dolazi u Hrvatski sabor- pred saborski Odbor za poslovnik i ustav. Zatim zastupnica Vesna Pusić traži od predsjednika Odbora, sadašnjeg ministra Bošnjakovića, da mi se skine imunitet kako bi se protiv mene mogao nastaviti kazneni postupak. A kaznenog postupka nema. I današnji ministar Bošnjaković je to stavio na dnevni red Odbora za Ustav. Naknadno je Odbor konstatirao da on nije nadležan za to, no do tada je ta vijest već preplavila novine i portale. To je bila jedna zločinačka kampanja”, rekao je  Vukojević za Narod.hr dodajući da je dvogodišnja istraga Državne agencije za istrage i zaštitu (BiH) – SIPA-e, koja je ispitivanjem svih involviranih iz BiH u ovaj slučaj zaključila da mladu Bošnjakinju nitko nikada nije vidio.

“Tražio sam od državnog odvjetništva spis o tome da su dobili odgovor od Državnog odvjetništva BiH da žena ne postoji. No, do tog dokumenta ne mogu doći. Dobio sam odgovor da mi ne mogu dati tu informaciju jer nisam stranka u postupku. Oni zapravo drže te podatke skrivene da bi se ta kampanja mogla nastaviti. Sve se to događalo dok sam bio sudac Ustavnog suda. To nije bio napad samo na mene nego i na državu”, zaključuje Vukojević.

Foto: Denis Cerić/Hina