VIDEO: Bartulica o pobačaju: Amerikanci su napokon ispravili pogrešku. Tako bi trebao činiti i naš Ustavni sud

VIDEO: Bartulica o pobačaju: Amerikanci su napokon ispravili pogrešku. Tako bi trebao činiti  i naš Ustavni sud

Zastupnik Domovinskog pokreta Stjepo Bartulica osvrnuo se danas u slobodnom govoru u Hrvatskom saboru na odluku Vrhovnog suda SAD-a od prošlog petka kada je poništeno tzv. pravo na pobačaj.

Ocijenio je to velikim danom za prolife pokret ne samo u Sjedinjenim Američkim Državama nego i u cijelom svijetu.

Ironično je komentirao kako se francuski predsjednik Macron uključio u raspravu sa svojim mišljenjem o američkom Ustavu koje zapravo nikoga u Americi ne zanima. 

Bartulica je naglasio kako su suci morali ispraviti pogrešku koja se dogodila prije 49 godina. “Tako bi i naš Ustavni sud trebao ispraviti pogrešku”, rekao je Bartulica. 

Bartulica je u svom govoru istaknuo kako je potrebno primijeniti načela razuma i pravednosti. Svako ljudsko biće ima pravo na zaštitu. Kao što svaki radnik ima pravo na poštenu i pravednu plaću to vrijedi i za nerođenu djecu. Minimum pravednosti je dati svakome što mu pripada, zaključuje Bartulica. 

Istaknuo je kako ljevica nije u stanju distancirati se od nasilja i prijetnji. 

“Nažalost, vidimo prijetnje, incidente i pozive na nasilje. Vodeći političari s ljevice nisu u stanju distancirati se od nasilja.” 

Zastupnik Bartulica također navodi da koliko se god tzv. “prochoice” strana ljutila, jasno je u kojem smjeru ide ova rasprava. Kaže da će se morati pomiriti da nisu na pravoj strani. 

U nastavku govora podsjetio je da je dugo vremena trebalo proći do ove odluke u SAD-u i da je uvjeren da će ovo pitanje doći na dnevni red i u Hrvatskoj. 

Bartulica je podsjetio na vrijednost svakog ljudskog života, kako u pandemiji tako i za svako nerođeno dijete. Rekao je kako znanost jasno govori da svaki ljudski život počinje začećem i da to ne možemo ignorirati. 

Svoj govor zaključio je porukom kako se Domovinski pokret kao stranka zalaže za prava nerođene djece i kako su prolife stranka. Pozvao je sve koji se ne slažu s njegovim mišljenjem na raspravu i dodao kako još nije čuo niti jedan argument koji bi opravdao čin pobačaja. 

Foto: Hina