VIDEO: Biblijska poplava u Rijeci: Čovjek poginuo u bujici ispod auta, djecu spašavali iz igraonice

VIDEO: Biblijska poplava u Rijeci: Čovjek poginuo u bujici ispod auta, djecu spašavali iz igraonice

Žestoka kiša izazvala je kaos u Rijeci, a prava drama događala se u ulici koja vodi prema Školjiću, samom centru grada.

“To je ulica Franje Račkog, nizbrdo se spušta do centra grada. Čovjek je hodao i kako je nizbrdica, voda ga je povukla”, rekla je čitateljica za DNEVNIK.hr.

“Kotrljao se niz ulicu pedesetak metara pod navalom vodene bujice i zaustavio pod kombijem. Kad se pokušao ustati, bujica ga je povlačila pod kombi”, dodala je.

“Tada je prišao još jedan čovjek koji ga je izvlačio desetak minuta. Vidjeli smo što se događa i zvali smo hitnu i vatrogasce, ne znam je li čovjek ozlijeđen”, rekla je. Nažalost, kako javlja riječka policija, do dolaska Hitne pomoći, muškarac je preminuo, javlja Jutarnji list

U operativno-komunikacijskom centru PU primorsko-goranske potvrdili su Jutarnjem listu pronalazak tijela zasad nepoznate muške osobe. Tijelo je, kako kažu u policiji, pronađeno na početku ulice Franje Račkog, a policija ne želi odavati nikakve nove detalje dok se ne završi očevid. Također, dodaju kako će se sutra napraviti puna procjena štete koju je izazvala kiša.

Dramatično je bilo i u poplavljenoj igraonici u centru grada gdje su vatrogasci i okupljeni građani evakuirali djecu koja su se za vrijeme potopa našli u prostoru koji se očito počeo puniti vodom. Poplavljena je i Dječja kuća, a Novi list piše kako se ne zna kada će biti otvorena za korisnike.

Velika količine vode natopila je ceste zbog čega se promet odvija otežano. Brojne ceste potpuno su zakrčene s autima koji stoje u vodi. Gradom odjekuju sirene interventnih vozila. Riječki gradonačelnik i riječka policija apeliraju na građane da ne izlaze iz kuće te da ako se već nalaze u automobilima da ne pokušavaju voziti kroz vodene bujice.

Foto: Hina