Biden ponovno u elementu: “Razgovarao” s mrtvom političarkom

Biden ponovno u elementu: “Razgovarao” s mrtvom političarkom

Američki predsjednik Joe Biden je srijedu na konferenciji o gladi pred svima potražio Jackie Walorski, kongresnicu iz Indiane – koja je poginula u prometnoj nesreći u kolovozu. Biden je, čini se, zaboravio da je preminula, piše Reuters.

Joe Biden je zahvalio organizatorima konferencije, a zatim je upitao: ‘Jackie, jesi li ovdje? Gdje je Jackie?‘

Republikanka Walorski, bila je jedna od četvero predlagatelja zakona kojim se konferencija financira. Poginula je zajedno s dvojicom suradnika početkom kolovoza.

Biden je zatim prešao na drugo pitanje bez da se ispravio.

Nakon smrti Jackie Walorski, Bijela kuća je objavila Bidenovu izjavu u kojoj se navodi da su on i njegova supruga Jill bili ‘šokirani i ožalošćeni‘ njezinom iznenadnom nesrećom.

‘Uistinu užasna i sramotna pogreška‘, napisala je na Twitteru zastupnica Vicky Hartzler, republikanka iz Missourija, govoreći o Bidenovoj zabuni.

Biden je ‘govorio o njezinom nevjerojatnom radu‘, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre kad su je kasnije upitali o incidentu. Dodala je da je Biden već isplanirao u petak pozvati obitelj poginule kongresnice u Bijelu kuću na potpisivanje zakona. ‘Mnogo je razmišljao o njoj‘, rekla je Jean-Pierre.

Foto: Hina