Zastupnik poručio: Zamislite da hapse krpelje hrvatskog naroda kao što sada hapse medicinsku sestru zbog potvrda

Zastupnik poručio: Zamislite da hapse  krpelje hrvatskog naroda kao što sada hapse medicinsku sestru zbog potvrda

Pretresi i uhićenja – zbog covid potvrda. Pala je desetorka, a među njima i medicinska sestra koja je već je bila uhićena prošle godine. Dala je izvanredni otkaz. Njezin odvjetnik kaže ovo je ponavljanje nečega što je već davno završeno.

”Ovo što se ovdje u ovom trenutku događa doista je pravni apsurd. Ovo što mi ponovno pokrećemo, to je davno riješeno. Ovaj postupak je obavio sve svoje radnje, obavljene su sve pretrage. Svi mobiteli i sve je bilo oduzeto. Mojoj klijentici je bio određen istražni zatvor koji je pravomoćno ukinut”, rekao je odvjetnik Mate Matić.

Prošle godine je Županijski sud u Zagrebu odredio istražni zatvor medicinskoj sestri, ali i muškarcu za kojeg se sumnja da joj je u tome pomagao. O svemu se USKOK oglasio priopćenjem, javlja RTL.

”Navedene radnje provode se na području Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije, a odnose se na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinili koruptivna kaznena djela vezana za neosnovano izdavanje COVID potvrda”, priopćili su iz USKOK-a.

I Komora medicinskih sestara je pokrenula postupak, ali je na čekanju sve dok se ne završi onaj sudski.

”Sankcije su ovisi o težini djela koje počinjeno. One su u Komori gradirane od opomene oduzimanja privremeno licence, pa sve do godinu dana ili trajnog oduzimanja licence. Ovisi o tome kakvo je kazneno djelo, o težini kaznenog djela koje je počinjeno”, rekao je Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo pojašnjavaju, točno se zna procedura nakon cijepljenja. Podatke unose administratori.

”Uvijek postoji mogućnost za lažiranje, to je nedozvoljena kriminalna radnja. Mi razgovaramo s pacijentima i ja iskreno vjerujem njima kad donesu zdravstvenu iskaznicu da je njihova, a teoretski oni je mogu donijeti od nekog drugoga”, izjavila je Tamara Poljičanin, epidemiologinja HZJZ-a.

Naslov na portalu Jutarnjeg lista

Zastupnik Marin Miletić reagirao je na uhićenje medicinske sestre koja je izdavala krivotvorene potvrde o cijepljenju.

“Zamislite samo da se u Hrvatskoj hapsi i osuđuje na dugogodišnju robiju sve one koji su opljačkali narod za milijune i milijarde kuna! Zamislite samo da se u Hrvatskoj hapsi i osuđuje na dugogodišnju robiju nasilnike nad ženama i ubojice ljudi. Zamislite samo da se sve pedofile hapsi i osuđuje na dugogodišnji zatvor, a kada ih se pusti u poodmakloj dobi da ne mogu djetetu prići na 300 metara udaljenosti.

Zamislite samo da se u Hrvatskoj hapsi i osuđuje na dugogodišnju robiju sve one koji mjesečno primaju plaću od 8.000kn, a vlasnici su pet stanova, automobila od 40.000 eura, a brod im je na tatu (koji je u mirovinu i prima mirovinu od 3.000kn) Zamislite samo da se svu tu mafiju, odvratne lopove i domoljubne grabežljivce koji su prije Domovinskog rata bili viličari, a poslije rata postali ugledni poduzetnici i bogataši pita – od kuda vam pare lopine jedne?

Zamislite samo da se te krpelje hrvatskog naroda pohapsilo kao što se sada hapsi medicinsku sestru koja je izdala potvrde tisućama Hrvata da su cijepljeni, a bocku nisu primili u sebe. Zamislite samo da ima pravde u našoj zemlji koliko bi ona bila ljepša za živjeti. Prijatelji, zamislite.I ne odustajte od snova.Jer će doći vrijeme kada ćemo te snove i ostvariti”, istaknuo je Marin Miletić.

Foto. Hina