VIDEO: Đoković otvorio teniske terene u “Dolini piramida” kod Visokog: A onda je zaplesao tango

VIDEO: Đoković otvorio teniske terene u “Dolini piramida” kod Visokog: A onda je zaplesao tango

Nakon što su revijalnim mečevima otvoreni teniski tereni u parku “Ravne 2”, uslijedio je svečani dio programa u kojem je jedan od najboljih tenisča svijeta Novak Đoković dobio brojna priznanja i zahvalnice.


Posebno je odjeknula poruka gradonačelnika Visokog Mirze Ganića koji je Đokovića proglasio počasnim građaninom ovog grada nakon jednoglasne odluke gradskog vijeća.

“Novak je plasirao Visoko u vrh svijeta. Hvala mu jer imamo goste iz cijelog svijeta, rekao je Ganić.
Đoković se potom zahvalio svima koji su uljepšali ovaj događaj, javlja Klikx.ba

“Još jednom hvala Semiru i Sabini. Odlični su tereni, kvaliteta je sjajna. Hvala i Aljažu, Ivanu i Aldinu što su izdvojili svoje vrijeme. Cijenim i ja i čitava organizacija što ste došli ovdje, cijenim od srca. Hvala i volonterima skupljačima loptica. Nadam se da ste uživali u programu, nama je bilo zabavno na terenu. U duhu zajedništva poslali smo poruke mira budućnosti, sporta i zdravlja”, rekao je Đoković.

Srbijanski tenisač je dobio i nagradu za Promotora olimpijskih vrijednost te brojna umjetnička djela.
Podsjetimo, teniski tereni u parku “Ravne 2” u bosanskoj “Dolini piramida” u Visokom otvoreni su danas revijalnim mečevima, prigodnom kulturno-umjetničkom manifestacijom te zabavom koja će trajati do kasnih večernjih sati.

Terene je otvorio Đoković, koji je već duži niz godina redovan gost bosanske “Doline piramida” i dobar prijatelj s njenim osnivačem Osmanagićem te neki od najboljih regionalnih tenisača, Međugorac Ivan Dodig, Slovenac Aljaž Bedene i reprezentativac BiH Aldin Šetkić.

Pred oko 2.000 gledalatelja i uz prisustvo brojnih uzvanika iz bh. političkog i kulturnog miljea, uz česte ovacije gledatelja ova četvorka je priredila spektakl u kojem su ponajviše uživali najmlađi. U posebnoj interakciji s Đokovićem, događaj su upotpunili mlade teniske nade iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije.

Foto: Hina