OVO JE JOŠ LUĐE: Načelnik Murtera, koji je išao po “erotično iskustvo”, krivotvorio račun kako bi opravdao troškove bordela

OVO JE JOŠ LUĐE: Načelnik Murtera, koji je išao po “erotično iskustvo”, krivotvorio račun kako bi opravdao troškove bordela

NAČELNIK Murtera Toni Turčinov, koji je jučer podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskoj skupštini nakon što je otkriveno da je peglao službenu karticu u bordelu u Austriji, nije dao ostavku na mjesto načelnika općine.

Podsjetimo, Turčinov je jedne noći sredinom travnja 2019. godine između 1:37 i 3:38 ujutro u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu i potrošio 1560 eura proračunskog novca. Nakon što je ta informacija objavljena, oglasio se priopćenjem u kojem, između ostalog, stoji:

“Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju s obzirom na to da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice, prenosi Index.

“Htjeli smo napraviti što kvalitetniju promociju općine” 

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu”, piše.

S obzirom na to da je navedeno postupanje bilo rezultat nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter-Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter-Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu.”

Lažirao račun

Telegram danas otkriva kako je načelnik lažirao račun za troškove u hotelu kako bi zataškao troškove bordela. Podsjetimo, Turčinov tvrdi da je s privatne kartice podmirio iznos noćenja u hotelu – 1560 eura. Dakle, identičan iznos koji je sa službene kartice potrošio u bordelu. I time je pokušao opravdati “da nije bilo štete za proračun općine Murter”.

Kako bi to dokazao, Telegramu je poslao račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova. Nije, doduše, ponudio dokaz da je navodni račun doista podmirio vlastitim sredstvima.

Hotel: Mi ne izdajemo takve račune

Telegram se zbog toga obratio hotelu Schlosswirt Ebenthal. Poslali su im kopiju računa koju su dobili od načelnika Turčinova i zamolili da potvrde autentičnost. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, ubrzo je odgovorio kako oni taj račun nisu izdali.

Na računu kojim je načelnik pravdao svoje troškove, zajedno su navedeni noćenje za 12 osoba te velike količine hrane i vina, a hotel Schlosswirt Ebenthal to nikada ne radi. 

“Računi koje mi izdajemo su drugačiji”, kazali su iz hotela. “Račune ne izdajemo na ovakvim dokumentima.”

“Naš restoran i hotel sve račune ispostavljaju odvojeno. Noćenje s boravišnom pristojbom i VAT-om uvijek naplaćujemo razdvojeno od hrane i pića”, kazao je i dodao kako se, iako restoran i hotel posluju na istoj lokaciji i imaju zajednički web, radi o odvojenim uslužnim objektima.