VIDEO: Gordan Lauc donio konačnu analizu dvogodišnje pandemije. Gdje smo pogriješili

VIDEO: Gordan Lauc donio konačnu analizu dvogodišnje pandemije. Gdje smo pogriješili

Gordan Lauc je u velikom razgovoru na podcastu napravio rekapitulaciju dvogodišnje pandemije.

“Nakon dvije godine pandemije stvari su puno jasnije i vrijeme je da otvoreno progovorimo o svemu što se događalo tijekom pandemije i odlukama koje su značajno utjecale na živote svih nas.Ivica Srakočić vodi Superhuman Life podcast, koji je po mom osobnom mišljenju jedan od boljih podcasta u regiji.

Mi smo razgovarali o pandemiji, mjerama, koronaprofiterima i ulozi znanosti u svemu tome.

Nešto od toga ste već mogli čuti od mene, a neke stvari sam rekao po prvi puta. Nije kratko, no mislim da neće biti dosadno onima koje zanima kako se i zašto događalo ono što se događalo”, napisao je Gordan Lauc koji je objavio zanimljivu informaciju o tome kako je borba protiv pandemije djelovala na djecu.

“Posljedice raznih „mjera“ koje su nam nametane u pandemiji su zastrašujuće i trebat će još dosta vremena da ih sve spoznamo. Primjerice u UK petina djece značajno zaostaje u razvoju, jer nisu imali prilike normalno komunicirati. Hoće li to biti popravljivo, ili će posljedice biti trajne tek ćemo vidjeti.

U Hrvatskoj smo spriječili većinu mjera usmjerenih prema djeci, pa je kod nas situacija vjerojatno bolja, no vidim da su koronaprofiteri započeli novu medijsku kampanju kao pripremu za jesen i zbog toga se ne smijemo opustiti.„Mjere“ nisu nikoga spasile.

Svi smo u kontakt s virusom došli više puta, a težinu bolesti je primarno odredilo opće zdravstveno stanje svakoga od nas (uz određene genetičke predispozicije poput poremećaja u interferonskom odgovoru). Određene mjere imale su smisla na jesen 2020, no nakon toga više nemaju apsolutno nikakvog smisla. Za „mjere“ lobiraju oni koji na pandemiji zarađuju milijune i milijarde i to treba svima postati jasno”, naglasio je Lauc.

Foto: Hina