Javio se i Saša Ceci: Suptilno provlači tezu da je 400 tisuća Hrvata glupo zato što su potpisali za Mostov referendum

Javio se i Saša Ceci: Suptilno provlači tezu  da je 400 tisuća Hrvata glupo zato što su potpisali za Mostov referendum

Fizičar Saša Ceci, koji se u vrijeme pandemije proslavio zagovaranjem strogih mjera i zagovaranjem općeg cijepljenja, suptilno provlači tezu da je 400 tisuća hrvatskih građana glupo samo zato što su dali svoj potpis za Mostov referendum.

“Može li 400 000 ljudi biti glupo?

Ne znam koji je točno kriterij da bi netko bio proglašen glupim, ali oko pola nas će biti ispod prosjeka kako god da netko povuče crtu. Ovo je deset posto naše populacije pa je moguće i da budu debelo ispodprosječni.

Moje iskustvo je ipak da čovjek mora biti dosta pametan da bi mogao toliko uspješno lagati sam sebe da bi ispao baš jako glup. Na kraju krajeva, mama od Forresta Gumpa točno kaže – glup je onaj koji radi gluposti.

Dakle, mogu biti glupi. No, jesu li?Velim, ne znam koji bi to bio kriterij, ali ako u zemlji u kojoj vlast preko stožera upravlja pandemijom tako da zemlja upadne u deset najgorih po preminulima na svijetu, hej – na svijetu, a oporba za to vrijeme prikuplja potpise za referendum s idejom da se i takve nikakve mjere dodatno smanje… pa, evo vi recite meni.

Naravno, nije tu samo obična glupa ili pametna glupost na stvari. Ima tu i vrlo promišljenog plana – ako se o mjerama odlučuje dvotrećinskom većinom, netko će si u parlamentu lijepo naplatiti tu trgovinu. Ili će, što je još vjerojatnije, doći do blokade rada Sabora i nedonošenja ikakvih mjera.

Pametno, nema što. Doduše i poprlilično pokvareno. I sebično. Mislim, ako je stvarno to bio plan. Ali eto, fakat ne mora nužno biti glupo. Ne znam je li to protuustavno, lako moguće da čak i nije, ali je prokleto tužno”, zaključuje Saša Ceci.

Foto: N1