VIDEO: Lauc poslao poruku koronafanaticima. Mislite li i vi da sam ja odgovoran za smrti u pandemiji

VIDEO: Lauc poslao poruku koronafanaticima. Mislite li i vi da sam ja odgovoran za smrti u pandemiji

Gordan Lauc poslao je poruku svima onima koji se slažu s izjavom doktora Vladimira Krajinovića koji ga je optužio da je kriv za smrt njegovih pacijenata.

“Više koronafanatika kroz anonimne račune izjavljuje da sam ja odgovoran za smrti u pandemiji, no do sada se jedino Vladimir Krajinović usudio to javno izreći. Odbio se ispričati, tako da ćemo sudu prepustiti utvrđivanje istine po tom pitanju.Već sam nekoliko puta pozvao njegove istomišljenike da skupe hrabrost i javno ponove te optužbe, no ako nisam nešto propustio, još uvijek ga nitko nije podržao.

Čak i Boris Lenhard mudro šuti (edit: javili su mi da ne šuti, no objavio je nešto u stilu “da će uvijek podržati Vladimira”, no nije se usudio ponoviti optužbu, jer je ipak dovoljno pametan da zna da je to kleveta koja je čak i po našem zakonu kažnjiva, a u UK bi za to mogao dobiti i zatvorsku kaznu.) Pozivam još jednom sve one koji misle da sam ja svojim javnim djelovanjem uzrokovao bilo čiju smrt da javno podijele izjavu dr. Krajinovića iz moje prošle objave i napišu da i oni misle da sam ja kriv za smrt njegovih pacijenata.

Spornu izjavu doktora Krajinovića možete pogledati od 32. minute

Obećajem da ću ih tužiti i prepustiti sudu da utvrdi istinitost tih optužbi. Ako sud utvrdi moju krivnju, obitelji žrtava imat će pravo od mene tražiti naknadu štete. Ako se slučajno dokaže da ipak nisam ja kriv, od eventualne naknade štete pokrenut ću stipendiju za talentirane mlade znanstvenike, pa je ovo za njih u svakom slučaju win/win situacija. Ili će kazniti mene, ili eventualno pomoći nekim mladim znanstvenicima.

Mnogi od koronafanatika su me ili blokirali, ili sam ja njih blokirao, pa ne mogu vidjeti ovaj moj poziv. Podijelite ovu objavu da dođe do njih”, napisao je Lauc.

Podsjetimo, doktor Vladimir Krajinović iznio je teške optužbe na račun doktora Gordana Lauca. Optužio ga je za smrt nekih njegovih pacijenata.

“Ja zapravo nemam problema reći koji je čovjek odgovoran za smrt nekih mojih pacijenata. Širio je laži. Dakle, Gordan Lauc je čovjek koji je svojim poluinformacijama, manipulacijama i neistinama naveo neke moje pacijente na krive postupke i ti pacijenti su umirali preda mnom i govorili “Glup sam što sam ga slušao, glup sam što se nisam cijepio”, rekao je doktor Krajinović na tribinu u klubu Sax. Inače, doktor Krajinović radi na Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu u kojoj su bili liječeni oboljeli od covida.

Foto: Hina