VIDEO: Roditelji mlade djevojke iz Osijeka koju je ubio policajac: Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto

VIDEO: Roditelji mlade djevojke iz Osijeka koju je ubio policajac: Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto

Studenticu Mihaelu Berak, koja je 18. studenoga trebala proslaviti 21. rođendan, ubio je u rujnu u Osijeku iz službenog pištolja policajac Marko Smažil s kojim se kratko viđala. Njezini su roditelji za HRT-ovu emisiju Nedjeljom u 2 opisali kako je bila ambiciozna te osoba koja je oko sebe širila pozitivu. 

“I u onim trenucima kada je bilo najteže, ona je znala prići i uvijek onim svojim lijepim, crnim okicama pogledati, s puno sućuti, saslušati… Uvijek je vjerovala u dobro, znala je da ima dobro u ljudima. Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto, a ona toliko puna života, vedrine, borac za pravdu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: HDZ-ovac koji godinama istražuje korumpiranog Franu Barbarića: Davno sam upozorio Plenkovića, a sada očekujem da ga izbaci iz HDZ-a

Pokušaj zataškavanja, prije toga laganje da je sama izvršila samoubojstvo, je nama samo dodatno ozljeđivana rana. Mi znamo svoje dijete, nitko nije mogao pojmiti to što se plasiralo u medijima. Ne mogu shvatiti da je netko to mogao tako plasirati. Mi smo saznali tko je Mihaelu ubio kad smo došli na patologiju. Mi smo sve iz medija čuli, nismo mogli doći sebi. Mi smo izgubili dijete, koje nam nitko ne može vratiti, ali taj nedostatak poštovanja prema žrtvi, prema roditeljima, sestri… je nešto što podjednako boli. Nikad nam sućut nisu izjavili. Nitko”, rekla je Mihaelina majka Jadranka.

Podsjetimo, ubojstvo 21-godišnje Mihaele Berak iz Osijeka, koju je hicem iz službenog pištolja usmrtio 27-godišnji policajac Marko S., izazvalo je veliku pozornost hrvatske javnosti. Portal Index.hr objavio je WhatsApp poruke koje je usmrćena 21-godišnjakinja razmjenjivala s policajcem, kao i one koje je slala prijateljici o njemu. Screenshotove možete pogledati ovdje. Iz poruka proizlazi da su se znali vrlo kratko, za što je Index dobio neslužbenu potvrdu iz policije. Intenzivno su se dopisivali oko tjedan dana, a prema screenshotovima, Mihaela se žalila da mladi policajac “radi dramu” i da je posesivan, iako se kratko poznaju. Poruke su poslane u ponedjeljak, javlja Jutarnji list.

Mihaela Berak

Poruke također sugeriraju da nisu bili u vezi, a u subotu 9. rujna prijateljici je poslala sljedeću poruku: “Nervira me jer stalno traži neku potvrdu da je on meni dovoljna, da sam ja s njim ovo ono sretna, šta ja znam bokte, ko da smo u vezi.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: BAŠ ČUDNO I SUMNJIVO: Zašto je policija bezrezervno vjerovala policajcu Marku Smažilu koji je ubio Mihaelu Berak?

Prijateljica pita: “Ček, koliko dugo vi pričate”, a odgovor glasi: “Četiri dana.”

U ponedjeljak stižu još određenije poruke.

“Ako te neka cura bude pitala za njega, molim te reci da bježi”

“Ako te ikad neka cura bude pitala sa smazila, molim te reci da bježi. Ja sam se uvjerila”, neke su od poruka koje je primila Mihaelina prijateljica. Za policajca u porukama piše da je opsesivan, posesivan i manipulativan. Također u porukama stoji i da “nije normalan, čist u glavi”.