VIDEO: Smeta mu Thompson i “Lijepa li si”: Turski nogometaš, kojeg je protjerao Erdogan, napao Dalića zbog pjesme

VIDEO: Smeta mu Thompson i “Lijepa li si”: Turski nogometaš,  kojeg je protjerao Erdogan, napao Dalića zbog pjesme

Legendarni turski napadač Hakan Šukur okomio se na Vatrene, odnosno video koji je objavio Zlatko Dalić nakon četvrtfinale pobjede Hrvatske protiv Brazila.

Vatreni svoje pobjede oduvijek slave uz domoljubne pjesme Marka Perkovića Thompsona, a ‘Lijepa li si’ postala je svojevrsna himna reprezentacije koja se puštala i na SP-u u Rusiji prije svake utakmice.

U susjedstvu, posebno u Srbiji, uvijek su zbog toga bjesnjeli, ali dio Bosne i Hercegovine, u kojem je upravo spomenuta pjesma sporna, odnosno jedan stih u njoj: ‘Herceg-Bosno, srce ponosno’, javlja Tportal.

Nakon što je Zlatko Dalić objavio video u kojem njegovi izabranici poslije pobjede protiv Brazila pjevaju tu pjesmu, u komentarima su se javili pojedinci iz BiH koji su mu to zamjerili. Sada se o tome oglasio i bivši turski reprezentativac Hakan Šukur.

‘Uz Bosnu i Hercegovinu sam. Ovo je neprihvatljivo. Kakva sramota za Hrvatsku. Za Bošnjake termin Herceg Bosna znači koncentracijske logore, silovanja, torture, ropstvo, progone, ubijanja’, napisao je i objavio spomenuti video na društvenim mrežama.

Inače, Šukur je prognan iz Turske i živi šest godina u SAD-u jer se zbog svojih političkih nazora zamjerio predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu te su ga izbrisali iz nogometne povijesti te zemlje iako je jedan od njihovih najboljih igrača ikada te je najzaslužniji za svjetsku broncu iz 2002.

Fotzo: Hina