Vidović Krišto kritizira HRT: Prikazuju Klasićev dokumentarac, a on je pisao hvalospjeve o komunističkom moćniku

Vidović Krišto kritizira HRT: Prikazuju Klasićev dokumentarac, a on je pisao hvalospjeve o komunističkom moćniku

Zastupnica Karolina Vidović Krišto ponovno je kritizirala HRT zbog relativiziranja komunističkih zločina. Upozorila je da HRT prikazuje dokumentarac povjesničara Hrvoja Klasića, a on je pak napisao knjigu hvalospjeva o Miki Špiljaku. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Nadležnost pravobraniteljstva je poticanje na poštivanje međunarodnih i europskih standarda. Kao što znamo, civilizacijsko i europsko dostignuće je poštivanje žrtve i osuda totalitarizma i totalitarnih zločina.

U Hrvatskoj, pak, pravobraniteljstvo šuti na činjenicu da Hrvatska televizija angažira za izradu dokumentarca izvjesnog Hrvoja Klasića, a taj Klasić je napisao knjigu hvalospjeva o Miki Špiljku, kojeg je sud u Münchenu okarakterizirao kao naručitelja ubojstva Stjepana Đurekovića, kojeg je vama poznata organizacija UDBA ubila na posebno zvjerski način – razbijajući mu glavu sjekirom.

Gospodine Čeliću, treba li po vama pravobraniteljstvo upozoriti Hrvatsku radioteleviziju da ne smije angažirati osobe koje slave totalitarni zločin”, izjavila je Karolina Vodović Krišto.

Foto: Hina