VIŠE NE TRAŽI DA SE UDBAŠI POMILUJU: I general Marinko Krešić shvatio da je pogriješio

VIŠE NE TRAŽI DA SE UDBAŠI POMILUJU: I general Marinko Krešić shvatio da je pogriješio

I general Marinko Krešić povukao je svoj potpis s pisma u kojemu se traži pomilovanje udbaša Zdravka Mustača i Josipa Perkovića.

“U ozračju Velikog tjedna simbolom pobjede nad grijehom i smrti, vođen plemenitom idejom svehrvatske pomirbe, a uzimajući u obzir određeni doprinos brigadira Josipa Perkovića i brigadira Zdravka Mustaća u Domovinskom ratu, kao i o njihovoj poodmakloj životnoj dobi i zdravstvenom stanju, dao sam suglasnost na pismo svojih suboraca predsjedniku Republike Hrvatske sa zamolbom za postupanjem u skladu s zakonskim i ustavnim ovlastima.

Obzirom na podjele koje je pismo u javnosti i u braniteljskoj populaciji izazvalo odlučio sam na njega uskratiti svoju suglasnost. Nikad nisam bio, niti želim biti, uzrokom takvih ili sličnih podijela i političkih sukobljavanja.

Naprotiv, uvijek sam se zalagao, a to ću i dalje svim svojim bićem činiti, za svehrvatsko pomirenje i jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, pri čemu mi je ideja vodilja misao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana: „Uvijek i sve za Hrvatsku, a našu jedinu i vječnu Hrvatsku ni za što!“, ističe u priopćenju general Marinko Krešić.

Kao što smo ranije izvijestili, Perkovićev i Mustačev zahtjev za pomilovanje svojim pismom upućenim predsjedniku Milanoviću podržala su šestorica hrvatskih ratnih generala, i to general-pukovnici Ante Gotovina, Ivan Čermak i Ljubo Ćesić Rojs, general zbora Pavao Miljavac, admiral Davor Domazet Lošo te general bojnik Marinko Krešić koji je svoj potpis sada povukao.