Vojni analitičar: Svi spominju da će Prigožin biti likvidiran u Bjelorusiji

Vojni analitičar: Svi spominju da će Prigožin biti likvidiran u Bjelorusiji

Vojni analitičar Domagoj Franić piše o pobuni u Rusiji i mogućoj sudbini Jevgenija Prigožina.

“24. lipnja ujutro Vladimir Putin je govorio o “ubodu nožem u leđa” i izdaji koja se navodno ne prašta. Ispostavilo se da je nekoliko sati kasnije on osobno, preko Lukašenka, Prigožinu i njegovim ljudima dao sigurnosna jamstva. Vjerojatno će se vlasnik Kremlja pretvarati da se ništa nije dogodilo. Svi spominju da će Prigožin biti likvidiran u Bjelorusiji.

Osobno ne mislim da će se to dogoditi. Još jednom ponavljam, iza njega i događanja stoje oligarsi, FSB i krupnije “zvijerke” iz sustava nacionalne sigurnosti rusije.Poniženje kojim je Putin izložen posredovanjem Lukašenka, “spasitelja rusije” je veliko i sigurno nelagodno za ruske stanovnike.

Ono što je zanimljivo, nakon prijetnji i pokreta Wagnera prema Moskvi, Putin je samoinicijativno obavio nekoliko razgovora sa “saveznicima” koji su ga, svi odreda odbili, posebno Iran.Lukašenko se od nekuda stvorio. Nakon što je njegov zrakoplov toga jutra odletio u Tursku. Kasnije je poletio za Moskvu i na pola puta se okrenuo i vratio……Vrlo čudni događaji i na kraju, koji su argumenti za “pomirenje”?

Što je to Lukašenko imao za ponuditi i uvjeriti psihopatu i Prigožina?Vjerojatno strah da će se i Bjelorusija srušiti ako u rusiji izbiju oružani sukobi.Je li taj dodatni udarac kojim bi rusija izgubila “glavnog saveznika u ratu protiv Ukrajine prevagnuo? Ne smijemo izostaviti niti uvjeravanja Alekseja Djumina…..Slijedeće pitanje je od kuda Prigožinu povjerenje u Lukašenka? Odlazak u Bjelorusiju nakon dogovora?Ako se malo vratimo u “povijest” i dođemo do intezivnih kontakata Lukašenka sa zapadom u trenutcima kada je njegov režim u Bjelorusiji bio u krizi i na rubu opstanka, sve kombinacije su moguće.Lukašenko je lisac, premazan svim mastima, koji uvijek gleda nekoliko koraka naprijed i uvjeren sam da je njegova odstupnica nakon ovoga rata osigurana.

Do tada vjerojatno mora biti poslušan prema zapadu.Je li moguće da je zapad zaustavio krvoproliće i rat u rusiji zbog bojazni od mogućnosti preranog rušenja Putina i nastanka panike i nereda u kojima bi mogli profitirati “ljubitelji” nuklearnog naoružanja?Sve u svemu, ovim događanjima je definitivno počeo Putinov pad koji više nije moguće zaustaviti.

Zapadu i ruskim strukturama koje su ovo odradile bitan je postepan i kontroliran proces u kome je garantiran svjetski mir, njihovi duboki džepovi i vladarske funkcije i moć koju će imati nakon odlaska poraženog cara….a oni će se lako dogovoriti oko detalja.Gluposti koje čitam oko sukoba “klanova” iz St.Petersburga i Moskve i koje neki forsiraju na mrežama su za zabavu naivnih” ističe Domagoj Franić.

Foto: Screenshot/Društvene mreže