Gvardiola iskreno želi Gvardiola i to će skupo platiti: I Dinamo će napuniti blagajnu

Gvardiola iskreno želi Gvardiola i to će skupo platiti: I Dinamo će napuniti blagajnu

Joško Gvardiol, na pragu je prelaska u redove Manchester Cityja. Stoper RB Leipziga, Joško Gvardiol već je duže vremena na radaru Manchester Cityja i Pepa Guardiole. Talijanski stručnjak za transfere, Fabrizio Romano, potvrdio je kako su Gvardiol i ‘Građani’ dogovorili osobne uvjete transfera, a sada ostaje samo da se klubovi dogovore oko odštete za hrvatskog braniča.

Guardiola navodno izuzetno cijeni Joška Gvardiola te u njemu vidi temelj zadnje linije Cityja u narednom desetljeću.

Međutim, morat će ga poprilično skupo platiti, obzirom kako čelnici Leipziga žele da Gvardiol postane najskuplje plaćeni branič u povijesti, a navodno ga neće prodavati ispod cijene od 100 milijuna eura. Najskuplje plaćeni obrambeni igrač do sada je Harry Maguire, a za njegove usluge Manchester United je platio Leicesteru 87 milijuna eura, javlja N1.

No, Leipzig neće biti jedini klub koji će napuniti klupsku blagajnu jer u zagrebačkom Dinamu također željno iščekuju realizaciju ovog transfera. Naime, Dinamo ima pravo na 20% iznosa koji će Leipzig zaraditi od njegove prodaje što bi na Maksimir trebalo donijeti desetke milijuna eura.

Foto: Hina