Vozači kamiona “okupirali” kanadski glavni grad: Bahati premijer Trudeau se sakrio na tajnoj lokaciji, prosvjed podržao Musk

Vozači kamiona “okupirali” kanadski glavni grad: Bahati premijer Trudeau se sakrio na tajnoj lokaciji, prosvjed podržao Musk

Kanadski premijer Justin Trudeau i njegova obitelj premješteni su iz svog doma u Ottawi zbog prosvjeda vozača kamiona protiv ograničenja zbog koronavirusa, javljaju kanadski mediji.

Trudeau i njegova obitelj prebačeni su na drugu lokaciju u Ottawi, javio je BBC, dodajući da se kamioni s transparentima koji osuđuju Trudeaua i kanadske mjere javnog zdravstva okupljaju duž ulice Wellington, ispred parlamenta, ajvlja N1.

Ranije u subotu mediji su izvijestili da se tisuće vozača kamiona i stotine drugih prosvjednika okupljaju u Ottawi, u znak prosvjeda protiv mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa. Vozači su počeli stizati u petak navečer.

Trudeau je u petak rekao da antiznanstvene, antivladine i antidruštvene ideje vozača predstavljaju prijetnju ne samo njima samima, već i svim Kanađanima.

Prosvjede je podržao Elon Musk i objavio na Twiteru da su “kanadski vozači zakon”.

Do sada je 82 posto Kanađana starijih od pet godina primilo cjepivo protiv koronavirusa. Odrasli čine 90 posto stanovništva.

Prosvjed je do sada bio miran, navodi BBC. Prema Kanadskom udruženju vozača kamiona, velika većina vozača u zemlji je cijepljena.

Poznati hrvatski novinar Boris Mišević također je podržao prosvjed.

“Vlast pripada narodu. Dosta je bilo maltretiranja, ograničavanje slobode kretanja i oduzimanja osnovnih sloboda i prava na izbor”, napisao je Mišević.

Foto: Hina