VOZI LAMBORGHINI: Sin HDZ-ovca se obogatio na lažnim testovima za covid?

VOZI LAMBORGHINI: Sin HDZ-ovca se obogatio na lažnim testovima za covid?

Inspektori PNUSKOK-a, PU zagrebačke i PU varaždinske već nekoliko mjeseci istražuju krivotvorene testove za covid-19 za koje je navodno odgovoran Filip Mihalić, 24-godišnjak iz Varaždina, sin bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika Anđelka Mihalića.

Kako je otkrio 24sata, njegova tvrtka Buryen uvozila je originalne testove od licenciranog proizvođača, kineske tvrtke Xiamen Boson Biotech. No, ispostavilo se kako većina sadržaja iz kutije s antigenskim testom nije pakirana niti proizvedena u originalnoj tvornici u Kini, nego u Istanbulu te jednom varaždinskom skladištu.

U Mihalićevu testnom kompletu iz Kine je zapravo samo odgovarajući štapić za testiranje, dok su dijelovi dvojbenog podrijetla stizali u Hrvatsku iz Turske, a prepakiravali su ih u Varaždinu. Mihalić je 2019. optužen za krivotvorenje novca, a prije nekoliko mjeseci prijavljen je i za prijetnje te silovanje.

Ovaj mladi poduzetnik strastveni je ljubitelj luksuza, pa tako vozi bijeli Lamborghini Huracan, koji vrijedi najmanje 350.000 eura. Luksuzno vozilo čak ima i registarske oznake s njegovim inicijalima.

rije nego što je ušao u biznis s testovima za koronavirus, Filip Mihalić bavio se dizajniranjem i prodajom odjeće koja se ne može smočiti. Brend mu se zvao Buryen Clothing.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina