Vrdoljak podržao Milanovića kao predsjedničkog kandidata: Je li bivšem premijeru odmah pala popularnost?

Vrdoljak podržao Milanovića kao predsjedničkog kandidata: Je li bivšem premijeru odmah pala popularnost?

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak tvrdi da HDZ nije od njih tražio da podrže aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. ”Ne, to nije tema”, rekao je i dodao da na to ne bi pristali sve i da HDZ to traži.

Naglasio je da će HNS nakon EU izbora odlučiti o kandidatu za predsjednika. Na pitanje bi li izbor mogao biti bivši premijer Zoran Milanović, odgovorio je da mu je on kolega i prijatelj. ”Niz godina tijekom kojih smo radili zajedno u teška vremena gospodarske krize dobro sam upoznao njegove i pozitivne i negativne strane, i mislim da nikome u Hrvatskoj nije sporno reći da je Zoran Milanović politički kapitalac kojih Hrvatska nema puno i sve ih je manje”, rekao je šef HNS-a te dodao da je politički kapitalac i Andrej Plenković, piše Dnevnik.hr.

”Iako nisu politički slični, Zoran Milanović i Andrej Plenković sigurno dobro prezentiraju Hrvatsku, mnogo bolje od Pernara, Grmoje ili Bernardića, mislim to je alternativa”, objasnio je i dodao da je za to da podrže Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak. ”Ali, dopustite čovjeku da se on odluči”, zaključio je.
”Kolinda Grabar-Kitarović nije dovoljno dobra predsjednica”

Aktualnoj Predsjednici najviše zamjera ”što je dobar dio mandata posvetila kontroli biračkog tijela, a ne ključnim temama hrvatskog društva i ovlasti, osobito u vanjskoj politici”. Za Predsjednicu kaže da neće reći da je loša, ali da nije bila dovoljno dobra. S obzirom na to da je Ivan Vrdoljak  vrlo nepopularan, razvidno je da je predsjednik HNS-a napravio medvjeđu uslugu “svom prijatelju kapitalcu”.  Možda Vrdoljak ipak radi za Kolindu Grabar Kitarović?

Foto: Dario Grzelj/Hina