Zabrinuti Ivica Kostelić: Kada god dođem u neku srednju školu, vidim da se mladi odaju samouništenju. Baš mi je žao zbog toga

Zabrinuti Ivica Kostelić: Kada god dođem u neku srednju školu, vidim da se mladi odaju samouništenju. Baš mi je žao zbog toga

U karlovačkom kinu “Edison” u srijedu je prikazan autorski film hrvatskog skijaša Ivice Kostelića “Transat” o njegovom sudjelovanju na jedriličarskoj regati “Transat Jacques Vabre” od Normandije do Kariba sa suskiperom Callisteom Antoineom koja je trajala 22 dana.

Film prati regatu na kojoj svake dvije godine sudjeluju elitni jedriličari i vrhunski amateri u četiri klase oceanskog jedrenja – jednotrupci Imoca i Klasa 40 te višetrupci Ocean 50 i Ultim. Kostelić se natječe u Klasi 40.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Utjecajni medij objavio popis najmoćnijih ljudi u Europi: Gdje je tu Andrej Plenković?

Proslavljeni hrvatski skijaš rekao je da je film “Transat” snimljen s namjerom da ga svatko razumije, javljaju Sportske novosti.

“Nastojao sam izbjeći jedriličarske izraze i približiti oceansko jedrenje koje je u hrvatskom javnom prostoru ne postoji. Hrvatska ovisi više o jedrenju no što je svjesna. Jedna smo od najvećih nautičkih destinacija na svijetu, a kao narod ne znamo puno o jedrenju”, ustvrdio je Kostelić.

Upitan može li film utjecati pozitivno na mlade, rekao je da bi ih volio motivirati da ne puše cigarete.

“Kada god bih došao u neku srednju školu, vidio bih da mladi masovno puše. Baš mi je žao zbog toga. Nisam apostol antipušenja, ali mi je čudno da se jedna generacija koja bi trebala biti zamašna odaje samouništenju, upozorio je Kostelić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto objavila njihova imena: U Ustavnom sudu sjede dokazani muljatori. Oni mogu ukinuti sve osim svog lopovluka

Filmom se namjerava i dalje baviti te ima dva aktualna projekta iako dosad nije snimljen ni jedan kadar.

“Oba projekta imaju veze sa skijanjem i nadam se da će uspjeti”, optimističan je Kostelić, koji je naveo da je prije četiri godine bio koautor filma o skijanju na islandskom vulkanu.

Film je dosad prikazan u Zagrebu, i Ivanić-Gradu, a slijede projekcije u Splitu i Varaždinu.

Fozo: Hina