VIDEO: Karolina Vidović Krišto objavila njihova imena: U Ustavnom sudu sjede dokazani muljatori. Oni mogu ukinuti sve osim svog lopovluka

VIDEO: Karolina Vidović Krišto objavila njihova imena: U Ustavnom sudu sjede dokazani muljatori. Oni mogu ukinuti sve osim svog lopovluka

Karolina Vidović Krišto u saborskoj je raspravu poozoril ana katastrofalnu demokrafsku situaciju. Naglasila je da je Hrvatska u velikoj krizi zbog loše vlasti koja dopušta korupciju i kriminal. Izlaganje Karoline Vidović Krišto prenosimo u cijelosti.

“U Hrvatskoj je 2022. godine rođeno 19% manje djece nego 2002. Dakle, u Hrvatskoj je u 10 godina nestalo 125 razreda prvašića. Svaki analitičar će na ove činjenice (i to hladnokrvnom analizom) utvrditi, da se Hrvatska nalazi u stanju demografskog sloma.

Ali u Hrvatskoj se ključni društveni činitelji (znači, sadašnje vladajuće i lažne oporbene stranke), prave slijepi i nezainteresirani za krizu u kojoj je Hrvatska. Broj rođene djece, broj umrlih i, napose, broj raseljenih hrvatskih građana, jest dokaz da Hrvatska nestaje! A što čini vlada danas, i u zadnjih 20 godina? Ništa!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Odvjetnik koji zastupa interese arapskog investitora u Fortenovi: Vujnovac je puno gori i toksičniji od Todorića

Ako pogledamo demografske mjere drugih država članica Europske unije, onda je nedvojbeni zaključak da Hrvatska uopće nema demografske mjere. Jer, u Hrvatskoj plaćamo i dječji vrtić (kojih, usput, nema dovoljno), i prehranu u školi, i školsku opremu, i izvanškolske aktivnosti. Primjerice, u Njemačkoj, dječji dodatak po djetetu (neovisno o imovinskom stanju roditelja), iznosi 250 eura. Poljska ima 115 eura neoporezivo za svako dijete do 18 godina, a Mađarska izdvaja 6% svog BDP-a za demografske mjere, odnosno, za programe potpore obitelji.

Dakle, kada bi Hrvatska izdvajala za demografiju kao Mađarska, onda bi to bilo 29 milijardi kuna, iliti 3,7 milijarde eura, koje bi dobivale hrvatske obitelji. Mi na ovom primjeru svjedočimo svoj štetnosti načina vladanja i upravljanja Hrvatskom, koje provode vlade u posljednjih 20 godina. Jer, uzročnik demografskog sloma ne mora se istraživati, on je u potpunosti jasan – on se zove korupcija i bezvlašće.

Plenkovićeva vlada, u osmoj godini svojega trajanja, uz veliku pompu korumpiranih medija (koji, usput rečeno, progutaju puno više novca nego što iznose izdaci za demografske mjere), glumi tobožnju skrb za zaustavljanje negativnih demografskih trendova. Deset milijardi eura jest iznos koji godišnje ode na korupciju u Hrvatskoj!A Vi iz vladajuće većine imate obraza doći pred Hrvatski sabor, i reći da je 160 milijuna eura nekakav značajan iznos koji će u 2024. godini biti izdvojen za demografske svrhe? Uistinu, moram Vas pitati – zar Vam nije nimalo neugodno!?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Novinarka uputila poruku seljacima: Gospodo svinjogojci, nisam ganuta vašim “teškim” položajem jer ste obični manipulatori

Cijene života u Hrvatskoj su izvan svake logike i razuma – od povrća do voća, od pelena do higijenskih potrepština. One su na razini kao u Njemačkoj, ili skuplje nego u Njemačkoj, gdje su plaće 4 puta veće. A zašto je to tako? Zato što ste razorili tržište. Blokirali ste Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, kako bi se mogla uništiti poljoprivreda, kako bi Vaši odabrani tajkuni mogli uvoziti strane proizvode, i brzo zarađivati.

Ovo su činjenice. Vi ste državni aparat podredili interesu nekolicine moćnika, a protiv interesa hrvatskih građana.

Postavljam pitanje:

Kako bi izgledala Hrvatska u kojoj su dječji vrtići besplatni? U kojoj je škola u potpunosti besplatna, dakle, i školska prehrana, i školski pribor, i fakulteti?

Svjedočili smo ne-empatičnosti i oholoj bahatosti u slučaju majki odgajateljica u Zagrebu, koje je možemovska, ideološki-ekstremistička i neviđeno nesposobna struktura u Zagrebu ukinula, a da se istovremeno uopće nije pobrinula ni za vrtićka mjesta, ni za život tih majki, to jest, tih obitelji. Usput, i ovdje svjedočimo pravnom nasilju i nepoštivanju temeljnih načela vladavine prava – jer se stečena prava u nijednoj civiliziranoj državi ne mogu ukidati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Liberal koji je razotkrio Tomaševićevo pogodovanje Tedeschiju: Sukob interesa je više nego vidljivAli kada imate Ustavni sud, kakav mi imamo u Hrvatskoj, u kojemu dominiraju dokazani muljatori (kao što su Miroslav Šeparović, Davorin Mlakar ili Ingrid Antičević Marinović), onda je sve moguće (ali naravno za moćnike).

Po njima se može ukinuti sve – osim njihovog lopovluka, a pravne norme su za pravnika Miroslava Šeparovića (kuma Vladimira Šeksa koji je pravnu filozofiju oštrio u JNA), žvakača guma, kojom zakone prilagođava moćnicima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Možete li zamisliti ovu situaciju. Novinar Jutarnjeg lista ima informaciju da Vujnovac uplaćuje novac na Plenkovićev tajni račun

Na ovu skandaloznu odluku zagrebačke gradske vlasti (koje nemaju novaca za malu dječicu i za vrtiće, ali imaju novaca za PPD i za Vujnovca) – Plenkovićeva vlada nije reagirala. U čemu bi bio problem da je hrvatska vlada uvela mjeru majka odgajateljica u cijeloj hrvatskoj državi – i to ne u visini od 500, već minimalno 800 eura, te rasteretila predškolski sustav i doprinijela stabilnosti hrvatskih obitelji – i, naravno, demografskoj obnovi?

Sada će raznorazni korumpirani analitičari reći da nema novaca, što je čista laž. Jer novaca ima za milijardu u INI, za lopovluke na Geodetskom fakultetu, za korumpirane medije, za lopovluk u Uljaniku ili za opraštanje poreza moćnicima (kao što je slučaj Dalekovod).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nema ni za režije: Je li moguće? Gazda Ivica Todorić ide živi u dvorcu, a ide u osobni bankrot

Dakle, novca ima, ali ga savez političara, medija i pravosuđa krade – i zato ga nema za našu djecu i obitelji. Kako Mađarska može davati sljedeće: (uz dječji doplatak za svako dijete) Mađarska, pri sklapanju braka daje 30 tisuća eura, koji se nakon rođenja 3. djeteta ne moraju vratiti, a majke četvero ili više djece doživotno su oslobođene poreza na dohodak.

Znači, može se davati ako je država funkcionalna, i ako vlada te države vodi brigu o svome narodu. Ali Plenkovićeva vlada (kao i Milanovićeva ili Sanaderova) ne vode brigu o hrvatskim građanima, već skrbe za sebe, i svoje korumpirane moćnike.

Jer, sve činjenice i usporedbe s drugim državama o kojima govorim, logičan su slijed, ukoliko je nekome stalo do života svojih susjeda, ili do napretka svoje nacije.

Ali, ako ste ucijenjeni, pa imate zabranjene teme koje ne smijete otvarati (pa tako ne smijete govoriti o kriminalnom djelovanju HNB-a, ne smijete govoriti o protuzakonitom djelovanju Agencije za zaštitu osobnih podataka, ne smijete beskompromisno tražiti neovisnost pravosuđa), onda dobivate stanje s kojim je današnja Hrvatska suočena. Na demografske brojke (s kojima je Hrvatska suočena niz godina) mi na političkoj sceni uopće nemamo stvarnu reakciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Pavao Vujnovac otkrio kome je kupio ogrlicu od pola milijuna eura: A što misli o usporedbi s Todorićem

Jer, u svakoj državi, opće raseljavanje građana i demografski slom izazvao bi političke lomove, i istinsko, odlučno traženje izlaza iz tih negativnih trendova. Znači, to bi bila tema koja dominira javnim prostorom.

U Hrvatskoj će se (pak) voditi međusobna politička prepucavanja na pseudo-ideološkim pitanjima, i šibicarskim nadmudrivanjima. Ali, u njima nema ni sadržaja, ni dijagnosticiranja stvarnog problema, pa (slijedom navedenog) nema ni rješenja. HDZ-SDP-DP-Možemo, govorit će o svemu površno, nejasno, i besadržajno – ali, u supstancu hrvatskih nedaća, oni ne smiju ulaziti.

Hrvatska djeca su prioritet svih prioriteta.

Mi imamo izbor između današnje Hrvatske – u kojoj dobro žive samo korumpirane elite, ili Hrvatske koju moramo uspostaviti, koja služi svome narodu, svoj djeci (to jest) svojoj budućnosti. Upravo zbog svoje djece moramo pobijediti nepravdu i korupciju, jer tada će biti dovoljno novca za naše obitelji, i našu djecu”,