Novinarka uputila poruku seljacima: Gospodo svinjogojci, nisam ganuta vašim “teškim” položajem jer ste obični manipulatori

Novinarka uputila poruku seljacima: Gospodo svinjogojci, nisam ganuta vašim “teškim” položajem jer ste obični manipulatori

Nakon sastanka u Ministarstvu poljoprivrede ministrica Marija Vučković kazala je kako ne može jamčiti datum kada bi se moglo prijeći na drugačije mjere zaštite. Tomislav Pokrovac iz Stožera za obranu hrvatskog sela rekao je da su prosvjednici i dalje nezadovoljni, da ne mođe reći hoće li se prosvjedi nastaviti već će to odlučiti Stožer. Prosvjednici su najavili da će po povratku svojih predstavnika s razgovora u Zagrebu, donijeti odluku hoće li nastaviti s blokadama prometnica. U Dnevniku 3 HTV-a javila se novinarka Zrinka Perić s mjesta na kojem se i desetu noć održava prosvjed svinjogojaca.

– Svinjogojci ovdje na graničnom prijelazu Županja-Orašje kažu da nisu zadovoljni današnjim sastankom u Zagrebu. Oni se i dalje nalaze na ovom prosvjednom punktu kao i ostali prosvjednici na ostalim punktovima diljem Slavonije. Nakon povratka njihovih predstavnika iz Zagreba čeka se odluka kako bi iskoordinirali ostaju li i dalje ovdje na blokadama ili odlaze svojim kućama. Ono što doznajem je da su rezultatima današnjeg sastanka zadovoljni  predstavnici prosvjednika iz Slavonsko-brodske županije koji su, kako kažu, zadovoljni mjerama koje je Vlada poduzela u borbi protiv afričke svinjske kuge te najavama dodatnih potpora za pomoć svinjogojstvu, izvijestila je.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Nema ni za režije: Je li moguće? Gazda Ivica Todorić živi u dvorcu, a ide u osobni

Milenko Bilić iz Stožera za obranu hrvatskog sela potvrdio je za HTV da je nezadovoljan rezultatima sastanka u Ministarstvu poljoprivrede. 

– Naravno da smo razočarani. Očekivali smo da će doći do nekog zdravog razuma, da će shvatiti da ovo što rade nije dobro ni za njih, a pogotovo ne za nas, rekao je Bilić.

– Podizvođač radova EU, premijer RH Andrej Plenković, ne odlučuje kao legitimni predstavnik vlasti, kao premijer Republike Hrvatske. On čeka direktivu Europske komisije. Kada oni kažu da se može vršiti svinjokolja u slavonskom svinjcu, kokošinjcu, onda će se vršiti, rekao je Dražen Strukar iz Cerne.

Novinarka Vesna Kljajić

“Ustanak seljaka” komentirala je novinarka Vesna Kljajić koja ima dugogodišnje iskustvo uzgoja svinja. Smatra da seljaci traže kruha preko pogače i da ovu situaciju koriste kako bi “izmuzli” državu do krajnjih granica. Njezinu objavu prenosimo u cijelosti.

“Ako sam za nešto kompetentna,onda sam za svinjogojstvo,jer osim srednje veterinarske i faksa, imam dugogodišnje iskustvo uzgoja svinja,jer se moja obitelj bavila i tovom i proizvodnjom prasadi.
I tako ja gledam ove pohlepne seljačine koji su već debelo obeštećeni za eutanizirane svinje, pa onda palamude da će izgubiti na težini svinja većoj od 130 kila što je prva klasa. Pa im Vlada ponudila obeštećenje. Pa su onda palamudili o svojoj tradiciji prerade mesa. Pa im Vlada ponudila i 600 i slovima : šeststotina eura za svinjske polovice koje bi kupili i preradili ih ,e da ne bi tradicija umrla.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Liberal koji je razotkrio Tomaševićevo pogodovanje Tedeschiju: Sukob interesa je više nego vidljiv

Ali,ne! Sve to njima nije ništa jer oni žele – da kolju! Eto,dajte im da pet šest pijanih manijaka mrcvari jadnog papkara ,dok selom odjekuju skiknjava i samrtni hropac,dok krv curi po dvorištu,pa ispod kapije na ulicu.
I da onda,tko što je red, zaraženo meso prodaju. Dajte im i da prikolju i svinjče koje već pada zaraženo kugom. Da se ne baci toliko meso.Pa im dajte da sve to snimaju na mobitel i dive se svom umijeću.
Gospodo seljaci- pa koliko je vama dosta? Dobili ste novce za svinje,pa vam još treba i 600 eura za svinjske polutke,pa vam ni to nije dosta.

Evo,za 600 eura može se kupiti 170 kila svinjskih polovica, koje kad se prerade u šunke,plećke,kobasice,suhu slaninu itd vrijede minimalno 1500 eura. Vi ćete,dakle, profitirati.
A gdje je svinjska polutka radnicima koji rade za minimalce? Umirovljenicima ? Roditeljima s više djece? Seoskoj sirotinji koja ne živi na poticajima i traktorima od 100000 eura? Pa vi bi ste sirotinji oderali kožu s leđa za kantu masti!

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: Možete li zamisliti ovu situaciju. Novinar Jutarnjeg lista ima informaciju da Vujnovac uplaćuje novac na Plenkovićev tajni račun

Samo sjedite uz svoje skupe traktore,jedete i pijete uz gostujuće političare koji u životu ni hrčka nisu odgojili i mislite kako ćete se uz njih uzverati i na vlast, pa svakoga tko vas prozre nazivate izdajnikom.
Nisam ganuta vašim ” teškim položajem” jer ste obični politički manipulatori. Samo- zaboravljate jednu notornu istinu: politika možda jeste kurva,ali nije svako kurvanje politika”, ističe novinarka Vesna Kljajić.

Objava Vesne Kljajić izazvala je veliki interes na društvenim mrežama. Dobila je potporu i od novinarke Andree Latinović.

“Kao vegetarijanka cijeli život, meni je to stravično klanje van pameti i nezamislivo. Pokušavam razmišljati i da nisam to, opet mi je taj barbarski čin stravičan. Užasavajući. Točno si to tako i opisala, to jezivo klanje po selima. Veseli me ako nikada više toga ne bude. Ima i drugih načina za one koji vole meso. Bravo, Vesna”, ističe Andrea Latinović.

Naslovna fotografija: Hina