ZANIMLJIVA INFORMACIJA: Brat novog ministra gospodarstva vjenčani je kum moćnog Plenkovićevog ministra

ZANIMLJIVA INFORMACIJA: Brat novog ministra gospodarstva vjenčani je kum moćnog Plenkovićevog ministra

Novi ministar gospodarstva, u sklopu čijeg bi ministarstva trebala biti i energetika, zagrebački odvjetnik Ante Šušnjar, slabo je poznat u široj javnosti. Poznato je samo da radi u odvjetničkom uredu Potočnjak&Šušnjar, da je član Domovinskog pokreta (DP), predsjednik Suda časti DP-a, te da mu je brat Ivan Šušnjar, stručni suradnik na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji je bio zaposlenik Pavla Vujnovca u njegovom PPD-u. Inače, brat budućeg ministra Ivan Šušnjar vjenčani je kum ministru financija Marku Primorcu.

Supruga Ivana Šušnjara, brata potencijalnog ministra, zaposlena je, pak, u – Ini.

Ivan Šušnjar je kao doktor ekonomskih znanosti predstavljen i kao član Osnivačkog odbora Domovinskog pokreta na osnivačkom Saboru stranke u veljači 2020., kada je za predsjednika izabran Miroslav Škoro…

Novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar je član predsjedništva DP-a i Suda časti DP-a te suvlasnik odvjetničkog društva Potočnjak i Šušnjar.

Šušnjar se dosad rijetko eksponirao u javnosti. Bio je na predizbornoj debati RTL televizije kao predstavnik Domovinskog pokreta, iako nije bio na listi stranke, bio mu je to jedan od rijetkih javnih istupa, a tom prilikom nije otklonio mogućnost da bude ministar.

Šušnjar je odvjetnik, suvlasnik odvjetničkog društva Potočnjak i Šušnjar, koje je prema podacima Fine u 2023. zapošljavalo tri osobe. Prihodi društva bili su nešto veći od 200 tisuća eura u 2023., što je bio rast od 52 posto u odnosu na godinu prije. Neto dobit bila je 80 tisuća eura, što je čak 351 posto više nego godinu ranije. Supruga Ante Šušnjara liječnica je u KB Dubrava, no ono što je zanimljivo u okolnostima u kojima ga se izdvaja kao potencijalnog novog ministra gospodarstva jest činjenica koju je sada otkrio Forbes.