Zanimljiva izjava predsjednice Kolinde: Je li poručila Plenkoviću da je udaljen od naroda?

Zanimljiva izjava predsjednice Kolinde: Je li poručila Plenkoviću da je udaljen od naroda?

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja u ponedjeljak boravi u posjetu Portugalu, pozvala je hrvatske političare izabrane u nedjelju u Europski parlament da ondje brane hrvatske interese. Rezultati europskih izbora su, smatra, pokazali kako narod više ne želi političare »udaljene od svog naroda nego one koji ga slušaju i suosjećaju s njime«.

»Mi danas cijeli dan putujemo pa nisam vidjela konačne rezultate. No, oni očito pokazuju ono što govorimo čitavo vrijeme, da se političari moraju promijeniti. Ovo je poruka svima. Ne želimo više političare koji su udaljeni od vlastitog naroda, nego želimo one koji nas slušaju, želimo one koji nas razumiju, koji suosjećaju s nama i koji govore u naše ime«, rekla je Grabar-Kitarović za Hinu u Carcavelosu, mjestu udaljenom 20 kilometara od Lisabona, nakon što je održala predavanje na tamošnjem ekonomskom fakultetu, piše Novi list.

»Neprestano ponavljam gospodi u Europskom parlamentu, i Europskoj komisiji, i Europskom vijeću, niste došli razgovarati samo sa mnom, prošećite ulicama Zagreba ili bilo kojeg drugog hrvatskog grada, razgovarajte s ljudima, pitajte što ih muči. Što misle o Europskoj komisiji, kako ju doživljavaju, što osjećaju…«, dodala je Grabar-Kitarović.

Poručila je da hrvatski političari, ali i narod u cjelini, bude »samosvjesan, odgovoran i ambiciozan«.

»Mi stalno pazimo da se ne zamjerimo nekome. Meni su interesi hrvatske države i hrvatskog naroda na prvom mjestu i ako ti interesi vrijeđaju bilo koga, možemo o tome razgovarati, ali ja od njih neću odustati«, istaknula je.

 

Foto: Edvard Šušak/Hina