Završili izbori za predsjednika Hrvatske liječničke komore: Sve gotovo u prvom krugu

Završili izbori za predsjednika Hrvatske liječničke komore: Sve gotovo u prvom krugu

Na izborima za novog predsjednika Hrvatske liječničke komore (HLK), koji su održani od 20. do 26. svibnja, izabran je, kako neslužbeno u ponedjeljak doznaje Hina, Krešimir Luetić, dosadašnji prvi dopredsjednik komore i vršitelj dužnosti predsjednika.

Za Krešimira Luetića je glasalo oko 2.500 liječnika, koji su po prvi put imali elektorničko glasanje za predsjednika i članove skupštine. Na izbore je, prema neslužbenim informacijama, izašlo oko 5000 liječnika od nešto više od 19.000 s pravom glasa.

Među ostalih pet kandidata za čelnu osobu liječničke komore, Ada Barić Grgurović dobila je oko 850 glasova, smijenjeni predsjednik komore Trpimir Goluža oko 700, Miran Cvitković, Hrvoje Tomasović oko 180 a Matija Majić 70-ak glasova, javlja N1.

Izbori u HLK nisu prošli mirno, pojedini kandidati tvrdili su da su izbori nelegitimni te da je zbog elektroničkog glasanja 30 posto liječnika ostalo bez mogućnosti glasanja.

Konačni rezultati izbora za vodstvo komore bit će objavljeni nakon što Središnje izborno povjerenstvo prebroji glasove za Skupštinu, koje je u tijeku.

Foto: Dario Grzelj/Hina